2021. január 19., kedd

NÉMETH GÁBOR: A TELJES MAGYAR FELSŐOKTATÁS FIDESZ-KÖZELI KURATÓRIUMOK KEZÉBE KERÜLHET

168 ÓRA
Szerző: 168 ÓRA
2021.01.19.



Németh Gábor író, forgatókönyvíró, a Színművészeti Egyetem (SZFE) oktatója volt vendége ma reggel Fiala János Keljfeljancsi című műsorának a 168 óra online és közösségi platformjain.

Az utóbbi napokban felgyorsulni látszanak az SZFE alapítványba való kiszervezése körüli ellenállás eseményei. Németh Gábor több fajsúlyos témáról is beszélt. Elmondta például, hogy az SZFE jelenlegi – általuk illegitimnek tartott – vezetése február 1-től február 22-ig olyan órákat pótoltatna velük, amelyeket éppen az ő tiltásuk miatt nem tarthattak meg. Mint mondta, ez november vége óta tartó ügy, akkor ugyanis az egyetemet irányító kuratórium egy – halasztó hatályú – kérelem ellenére továbbra is úgy gondolta, hogy tilos oktatniuk.

„Mi viszont tanítottunk. Ahogy az egész ország digitális oktatásra állt át, úgy mi is. Azoknak az óráknak, amelyeket mégsem tudtunk megtartani, a pótlása január végéig lezajlik” – mondta. Németh Gábor szerint mindenképpen különös, hogy a vezetőség nulla kredittel zárná le a félévet, majd állítása szerint később újra megnyitná a Neptunt (az egyetemen alkalmazott felsőoktatási adminisztrációs rendszer – a szerk.), és a krediteket mégiscsak elismerné...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.