2021. április 21., szerda

KELL-E PÁNIKOLNI, HA AZ OLTÁS UTÁN A TESZT NEM MUTAT KI ANTITESTET?

444.HU
Szerző: HASZÁN ZOLTÁN
2021.04.21.


- Mit tehet az, aki beoltatta magát, majd kíváncsi volt, hogy a szervezetében megindult-e az antitest képződés, de a saját pénzén elvégeztetett teszt eredménye lesújtó?

- Olvasónk megkérdezte az államtól, de egyelőre nem kapott segítséget.

- Nem lehet teljes bizonyossággal azt állítani, hogy akinek nincs antitestje, az védett, ahogy azt sem, hogy nem az.

- A védettség antitestek nélkül is kialakulhat, csak azt nagyon nehéz vizsgálni.

- A kínai vakcina esetében érdemes türelmesebbnek, így egy ideig óvatosabbnak is lenni, mert lassabban indulhat be az ellenanyag termelése, mint más oltásoknál.

- Egyelőre nincs döntés arról, hogy akinél tényleg nem mutatnak ki ellenanyagot, azokat beoltják-e harmadik oltással.

O. (mint Olvasónk) egy vidéki városban él, 39 éves. Őt és szintén 39 éves párját március 1-én oltották a kínai vakcina első adagjával. Négy hét elteltével rendben megkapták a második dózist is.

O. a számok embere. Olvasta nálunk Sarkadi Balázs akadémikus, orvos-biológusnak az eredetileg a hvg-ben megjelent javaslatát, miszerint Magyarországon sürgősen kutatást kellene indítani annak kiderítésére, hogy a kínai Sinopharm vakcinával oltottak közül hányan és milyen mértékben szereznek immunitást a koronavírus-fertőzés ellen. Ezzel lehetne ugyanis megnyugtató válaszokat adni azokra a kételyekre, hogy a Sinopharm vakcina több esetben (bár nem tudni, hogy mekkora arányban) nem indítja be az antitest-gyártást a koronavírus ellen. A kutató szerint az lenne szerencsés, ha az aggodalom felesleges lenne, és bebizonyosodna, hogy a Sinopharm vakcina megfelelő védettséget ad a betegség ellen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.