2021. november 2., kedd

MINDENKI DOSZTOJEVSZKIJ

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.11.02.


Ferkó Dániel, a Pesti Tv propagandistája riporteri gúnyában, így kezdett egy beszélgetést interjúalanyával: „Kedves Katalin! Milyen érzés Gyurcsány Ferenc hátsó feléből kilógni a főnökének és önnek is?” – A Pesti Tv ilyen, a Pesti Tv-t a pesti srácok csinálják, és a kábelszolgáltatók alapcsomagjában érhető el rend szerint, hogy senki le ne maradjon róla. A Pesti Tv és a pesti srácok habitusa maga a Fidesz, illetőleg annak ifjúsági tagozata, a Fidelitas, amelynek tagjai azon versengenek, milyen hasonszőrű akcióval hívják fel magukra a gazda figyelmét, hogy beállhassanak a kondérhoz vezető sorba.

A Pesti Tv is ilyen kondér, ha nem is a legnagyobb, ahol a Párt kifizeti a szolgálatokat, a munkatársak pedig igyekeznek megszolgálni a vajaskenyérre valót. Mivel azonban iránytű nincs, ami szakmailag utat mutatna, lévén például, hogy abszurd módon az MTVA vezérigazgatója a bizonyítottan hírhamisító Papp Dániel, mit várjon az ember egy Ferkó Dánieltől, aki ezek szerint Bayer emlőin nevelkedett, nyelvezetet az Origótól tanult, és készen is van a Fidesz újságíróműhelye. Ennek eredménye pedig a Völkischer Beobachter és a Szabad Nép nászából született szörny, illetve szörnyek dögivel.

Nem tudni, ezt a Ferkó Dánielt honnan szalajtották, kitől leste el a szakma alapjait, amitől ez lett, ami, és nem is érdekes igazán, és a stílus sem tűnik fel, mert sajnálatosan megszoktuk. Hanem a következetlenség, hogy úgy ne mondjuk, a logikai bukfenc az, ami zavarba ejtő elsőként, másodjára pedig az egydimenziós lét és gondolkodás, de, ha fideszistáról beszélünk, ez nem csodálni való egyáltalán. Mert az az érdekes helyzet állott elő, hogy a Gyurcsány seggéből kilógó létállapot felől érdeklődik egy organizmus épp Orbán valagából kipillantva, ami érdekes egybeesés, de ez a Ferkó ez még büszke is rá.

Vagy nem tudja, hol van. Ezt a Ferkót sajnálhatnánk is, ha nem vetnénk meg egészen, mert vagy nem tudja, vagy nem akar róla tudomást venni, hogy ő szó szerint addig létezik ilyen újságírónak hazudott szerepben, amíg Orbán hatalmon van. Sőt, azt sem tudja, hogy voltaképp azért tartják, hogy ez a hatalom megmaradjon, és ezért nézik el neki, sőt, biztatják az efféle ótvaros bunkóságra, mert ettől is szavazatot remélnek. Ilyképp ez a Ferkó – de félreértés ne essék, a „nevesebbek”, Bencsik, Bayer, Gajdics meg a többiek – kizárólag addig vannak, amíg Orbán van, egy perccel sem tovább.

No most, ebből a nézőpontból vagy ebben a kontextusban el lehet gondolkodni azon, ki kinek a valagában leledzik, és itt értünk el a második ponthoz, hogy mi meg az ilyen Ferkók elgondolásaiban miért héderezünk Gyurcsány seggében. Megmagyarázom. Most, őszre jutottunk el oda, idáig egyszerűsítette a Fidesz a világot, hogy a rajta kívül lévő dolgok Gyurcsányok vagy gyurcsányisták, mindenki kivétel nélkül, még az Unió, de mondjuk már Biden is. Ez, amennyire röhejes, annyira tragikus is, de a gépezet így tartja megnyerhetőnek a tavaszt. Majd kiderül, mire mennek vele...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.