2022. május 4., szerda

MAGYARORSZÁG ELBUTÍTÁSA A GYERMEKMEGŐRZŐVÉ SILÁNYULÓ ÓVODÁKBAN KEZDŐDIK

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.05.02.


Azt a miniszterelnöknek a XV. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján elhangzott mondataiból tudjuk, hogy „Magyarországon a munkának és a szakmunkának van jövője”. Régóta így tartja már. Azt a statisztikai számokból tudjuk, hogy az Orbán-kormányok „áldásos” tevékenységének köszönhetően, egyre kevesebb diák jelentkezik a felsőoktatásba, egyre kevesebb lesz a diplomás. Az ország elbutításának folyamatában pedig most bontakozik ki a szemünk előtt, ahogy a legkisebbek, az óvodások is veszélybe kerülnek már. Ebben a folyamatban az óvodapedagógusok hiánya, a helyettesítésükre hozott törvényi lehetőség mind egy-egy állomás csupán. A valaha világhírű magyar óvodai nevelési program lassan „a lecsóban végzi”, az óvoda pedig mindössze gyermekmegőrzővé silányul.


Azt, hogy Miskolcon a gyereklétszámra és a más nagyvárosokban tapasztalható pedagógushiányra hivatkozva racionalizálják, vagyis csökkentik az óvodai csoportok számát, az önkormányzat közleményéből tudhattuk meg április 27-én.

Nyilvánosságra hozták azt is, hogy a racionalizálást „több ok teszi szükségessé: a várhatóan csökkenő gyermeklétszám, a nyugdíjba vonuló óvodapedagógusok nagy száma. Más nagyvárosokhoz hasonlóan, Miskolcon is hiányoznak az óvodapedagógusok. A racionalizálás mellett szól az is, hogy az óvodák csoportjai között egyenlőtlenségek tapasztalhatók: míg egyes helyeken az átlagos csoportlétszám 16-18, addig máshol 26-29 fővel működnek csoportok.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.