2015. december 27., vasárnap

ILLETÉKES POLGÁRTÁRS ÉS JÉZUS KRISZTUS

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2015.12.27.


"Jézus születésének történetében a kulcsszó az engedelmesség – mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsonyi igehirdetésében pénteken Budapesten."

– Tisztelt Illetékes Polgártárs. Hogyan értelmezné a fenti mondatokat, amelyek Gáncs Péter püspök úrtól származnak?
– A magam részéről úgy, hogy maga fogja be a pofáját, másrészről pedig úgy, hogy mások is.
– De akkor mi lesz a szólásszabadsággal?
– Mi lenne? Néha szabad, néha nem. Magának egy kicsit többször nem.
– És mikor nem?
– Ez rendkívül egyszerű. Maga mond valamit, ha mi erre megbüntetjük, akkor visszaélt a szólásszabadsággal. Ki szeretné próbálni? Hivatalos engedélyem van helyszíni statáriumra. Mennyi pénz van most magánál?
– Nem köszönöm, inkább most nem élnék vele. Mármint vissza. Önt gyakran vádolják azzal, hogy régebben, mármint még Illetékes Elvtárs korában a baloldalon volt illetékes.
– Most mit jön ezzel? Azt hiszi jópofa? Én mindig is a jobb oldalon álltam. Régebben a bal volt a jobb, most meg a jobb. Jelenleg itt van rám szükség, nekem meg pénzre. Világéletemben rendíthetetlenül jobboldali beállítottságú voltam.
- Úgy értesültem, hogy még maga a Biblia is Önre tartozik. Olvasta is a Bibliát?
– Nem, de kaptam egyet hivatalból. Nekem amúgy nem is kell ismernem. Elmondják, hogy aktuálisan mi a fontos belőle, azt kell elmagyaráznom olyan gyengeelméjűeknek, mint maga. Ahogy így elnézem a fejét, ez nem is olyan egyszerű feladat. Próbált már valahogy máshogy kinézni? Hagyjuk. Így konfigurálták magát. Nézze, felmerült az is, hogy újra kéne írnunk az egészet.
– Mármint a Szent Bibliát?
– Nem. Majd Karl Marx Tőkéjét. Ez a végleges verzió magából, vagy csak egy béta változat? Hát persze, hogy a Bibliát. Lenne egy igazi Magyar Nemzeti Bibliánk (MNB). Nagy Konstantin is átíratta, pedig ő csak egyszerű római császár volt és nem szabadon választott magyar miniszterelnök. Az eredeti Biblia mára egy kissé elavult. Nem igazán illeszkedik a NER-be. Sehol nem szerepel például az benne, hogy mi Isten célja egy új nemzeti középosztállyal vagy a Miniszterelnöki Kabinetirodával. A tízparancsolatot is ki kellene egészítenünk tizenegyre.
– És mi lenne a XI. parancsolat?
– Ha a tízből valamelyiket megsértetted, azt azonnal tagadd le, és vádolj meg vele valaki mást.
– Érdekes megközelítés. Ez ilyen könnyen megy? Nem kell hozzá Egyetemes zsinatot összehívni?
– Minek? Ez is hozzátartozik Magyarország szuverenitásához. Nehogy már kívülről mondják meg nekünk, hogy milyen parancsolataink legyenek. A magyar polgárok 2010-ben világosan elmondták erről a véleményüket.
– Arról, hogy maguk megváltoztathatják a Bibliát?
– Ha kell, igen. 2010-ben bónusz szavazás volt. Kaptunk egy biankó csekket. Maga egész életében szellemileg visszamaradott volt, vagy csak most jött ki magán? Na, mindegy. A teológusok már évszázadok óta értelmezgetik a Bibliát, de még ma sem tudják pontosan, hogy miről is szól pontosan. Valamit cselekednünk kellett. Keresztény-konzervatív pártként nem várhattunk már tovább. Maga meg jön itt nekem valami Egyetemes zsinattal. Amúgy felsőoktatás is hozzám tartozik. Ha nagyon muszáj, bármikor összehozok egy ilyen Egyetemes zsinatot. De kétharmados felhatalmazással nincs szükségünk semmiféle idegen zsinatisták akadékoskodásaira.
– És maga az engedelmesség pontosabban miről szól? Kinek kell engedelmeskednünk, ha jóravaló polgárok szeretnénk lenni? Istennek?
– Neki is. Meg természetesen nekem. A jóravalóság is hozzám tartozik. Amúgy meg olvassa el a Magyar Időket. Abban szépen leírjuk, hogy aktuálisan éppen hogyan engedelmeskedjen. Arra való az egész újság. Az egy héttel ezelőtti jóravalóság ma már nem ér semmit.
– Megpróbálom. És mi a véleménye a szegényekről? Jézus Krisztus fontosnak tartotta őket. Azt mondta: „Ha tökéletes akarsz lenni, add el vagyonodat, oszd ki a szegényeknek, és kincseket szerzel a mennyben" (Máté 19,21).
– Most meg mit hasonlítgat össze engem Krisztussal? Ő ebben a kérdésben már nem illetékes. Úgy tudom az illető már meglehetősen régen meghalt. Valódi szegények Magyarországon amúgy sincsenek. Akik mégis szegényeknek látszanak, azokat Soros György fizeti le bőségesen, hogy ne gazdagodjanak meg.
– Krisztus tanításai ezek szerint érvényüket vesztették? Jól értettem?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.