2015. december 27., vasárnap

VÁLOGATÁS A RECORDER 2015-ÖS CIKKEIBŐL - FÓKUSZTÉMÁK

RECORDER BLOG
Szerző: SUBRECORDER
2015.12.27.


Idén is folytatjuk hagyományunkat, miszerint az évet 2010201120122013 és 2014 után ismét legjobb cikkeink összefoglalásával zárjuk. Az összegzés harmadik állomásán, a külföldi és magyar előadókkal készített interjúink után 2014-ben megjelent magazinjaink legjobb cikkeit vesszük sorra.

Első idei számunk fókuszába a PSZICHOLÓGIA ÉS A ZENE kapcsolatát tettük, a címlapra pedig Mark Ronson került, akivel új lemezének apropóján két részes írást jelentettünk meg a producer-zenészekről. Az ekkor még működő Heaven Street Seven frontembere, Szűcs Krisztián az elmúlt 20 év legfontosabb pillanataira emlékezett vissza nekünk, a Trousers frontemberével pedig a zene pszichológiájáról beszélgettünk. Megjósoltuk, hogy kik lesznek 2015 nagy befutói (nem is tévedtünk nagyokat!), górcső alá vettük John Carpenter filmzenei munkásságát és külön cikkben foglalkoztunk a legszomorúbb, illetve legboldogabb dalokkal-albumokkal.

Megnéztük, kik a legismertebb zenészek, akik mentális zavarokkal küszködnek/-tek, kik vettek fel valamiféle kamu identitást karrierjük során, végül pedig, de korántsem utolsó sorban elbúcsúztunk a Tangerine Dream alapító atyjától.

Márciusi számunknak egyetlen előadó adta a témáját, mégpedig Björk, aki ekkor jelentkezett - volna - új lemezzel, végigvettük hát két cikkben az énekesnő teljes karrierjét és külön az albumait is. Rajta kívül foglalkoztunk még Izland más más fontos zenei exportjaival is, először is adtunk egy gyorstalpalót az ország zenéjéből, majd írtunk 10 obskúrus és kiváló lemezről is.

Külön cikket érdemelt a Balaton Method film, sorra vettük a legtöbbet jótékonykodó előadókat, magyar zenészekkel emlékeztünk a Kraftwerkre, szomorkodtunk a legnagyobb zenészpár-szakításokon és végre megénekeltük a hazai tribute-zenekarok hősi dalát...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.