2016. július 1., péntek

KOZMOLÓGIA

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.07.01.


Lázár János csillagász. Vagy asztrofizikus. Esetleg filozófus, de mindenképpen vátesz, aki élénken látja a jövendőt. Viszont te is lehetsz kamikáze, mert Newton óta igen egyszerű a világ.
 
Stephen Hawking mesélte nekem, hogy a klasszikus fizika alapelve a determinizmus, amely szerint, ha egy időpontban ismerjük egy rendszer kezdeti paramétereit és mozgástörvényeit, akkor pontosan meghatározhatjuk bármilyen korábbi, illetve későbbi időpontbeli állapotát.
 
Mindezt lefordíthatjuk óvodásra is, ami így szól: az Univerzumban, amelynek részét képezi fatornyos hazánk természetszerűleg, mindent jól megszabott törvények – nem fideszesek, azok váltakoznak a széljárás szerint – irányítanak. Következésképp semmi sem véletlen. Látjuk tehát a múltat e törvények által meghatározva, és ebből teljes bizonyossággal következik a jövő is. Tévedni nem lehet.
 
Lázár János tegnap megtartotta szokásos szeánszát, és bebizonyította, hogy ismeri a newtoni tételeket, sőt, Hawkinggal is cimborál. Mindent tud, ami volt, és azt is, ami lesz...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.