2016. november 17., csütörtök

ABSZOLÚT IRRELEVÁNS, HOGY SEBESTYÉN BALÁZS EGY NAGYKÉPŰ, ARROGÁNS POJÁCA, VAGY EGY KIFINOMULT KULTÚREMBER

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.11.16.


Miután ma reggel szólalt meg utoljára a Class FM-en a Morning Show, a műsorvezető a 24.hu-nak azt nyilatkozta: nem tartja kizártnak, hogy az állampárt és külön Vajna András médiamogul és kaszinócsászár rádiójánál, azaz a Radió 1-nél folytassák a műsort.

Balázs szerint mivel „nincs más rádió” ez egy nagyon elgondolkodtató alternatíva, elkezdik a tárgyalásokat, és ha megtarthatják a szólásszabadságukat, akár meg is egyezhetnek. Történik mindez azt követően, hogy a rádió közleményt adott ki (amelyet időközben rejtélyes okoknál fogva el is tüntettek a csatorna közösségi oldaláról), ebben azt állt, hogy a keddi, azaz a tegnapi volt az utolsó Morning Show, amennyiben

„Sebestyén Balázs a televíziós munkáira kíván koncentrálni és mostantól minimalizálja a rádiós szereplését.”

Alighogy mindenki a szívéhez kapott, a műsorvezető egy Facebookra posztolt videóban hazugságnak nevezte a közleményben foglaltakat. Azt mondta, nem beszélt erről a rádió vezetésével, szó nincs arról, amit állítanak vele kapcsolatban, és őt csupán levélben tájékoztatták arról, hogy másnap (szerdán) nem kell bemennie dolgozni.

Mint nem sokkal később kiderült, a vezérigazgató felhívta és közölte vele, hogy mégis adásba kerülhetnek szerda reggel. Adásba is kerültek. Ez volt az utolsó Morning Show. Sebestyén Balázs azt mondta, nem voltak olyan állapotban, hogy még három napot elbohóckodjanak, inkább ma lezárták. Ugyanis, mint tudjuk, vagy nem tudjuk: a Class FM november 19-én befejezi analóg adását, mivel nem hosszabbították meg a frekvenciaengedélyüket. Ugyan a rádió fellebbezett a döntés ellen, az eljárás várhatóan januárban zárulhat le. Addig a Class FM analóg módon nem sugározhat.

Az nem volt kérdés már hónapokkal ezelőtt sem, hogy a Médiahatóság talál majd kifogást a Class eddigi működésében, és nem hosszabbítja meg a jogosultságokat, holott a rádió jelezte, hogy szeretné meghosszabbítani a frekvenciahasználati szerződését. Hogy ezt a kérést hatóságék lesöpörték, abban elsődleges szerepe – a Népszabadság bezúzása és az általában vett médiapiaci viszonyok tükrében és ismeretében kijelenthetjük – annak volt, hogy a rádió Simicska Lajos érdekeltségébe tartozott. Az most majdnem mellékes, hogy időközben Simicska túladott a csatornán, és jelenleg az egy amerikai befektetőcsoport tulajdonában van...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.