2016. november 17., csütörtök

TITOKZATOS SVÁJCI CÉGEKEN KERESZTÜL IS A ROGÁN-KERTÉSZ ÜZLETI KŐRHÖZ KÖTHETŐ FÜRSTNER JÓZSEF FOGORVOS

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2016.11.17.


Fürstner József az Aulich utcai önkormányzati ingatlanbiznisz alapján baleknek vagy strómannak tűnik, pedig nem csak az általa megvásárolt, és Kertész Balázs cégébe apportált belvárosi lakás révén kapcsolódik Rogán Antal propagandaminiszter kávépartneréhez, hanem a tulajdonosaikat titkoló, svájci bejegyzésű cégeken keresztül is. A fogorvos felesége Balázsovits Edit színésznő, ő maga pedig tagja a mások mellett Schobert Norbert és Schmuck Andor nevével fémjelzett állovagrendnek és egy zártkörű vitorlásklubnak is.

Előzmények
Régi ismerősünk Kertész Balázs, a propagandaminiszter tegnap kiszerkesztett fantomja
Gellérthegyi kertes villa felújításába kezdett Rogán Antal jobbkeze
Belvárosi ingatlanmutyi: a Rogán-Habony-Pintér tengely?
Hét korrupciógyanús ügy, amikbe Rogán Antalnak régen bele kellett volna buknia
Az Index a Rogán Antal árnyékemberének tartott Kertész Balázzsal foglalkozó részletes cikkében olvasható, hogy miként tett szert a Kertész tulajdonában lévő Monavis Consulting Kft. egy 245 m2-es, ötszobás ingatlanra, amely 2011-ig az V. kerületi önkormányzat tulajdonában volt.

A kerület sokáig “egyéb helyiség”-ként tartotta nyilván a 2008-ban 52 millió forint értékűre becsült ingatlant, majd 2010 októberében, egy hónappal a Monavis cégbejegyzése után átminősítették lakássá, és 2011 novemberében az önkormányzat 44 millió forintért adta el dr. Fürstner József fogorvosnak.
“Három hónappal később, 2012 februárjában a Monavis egyszer csak áttette székhelyét Fürstner újonnan szerzett lakásába. Eltelt két év, és a fogorvos úgy döntött, a 245 négyzetméteres ingatlant beapportálja a Monavisba. A cégbírósági adatok szerint 2014 februárjában Fürstner az apportot, vagyis a lakást 50 millió forintra értékelte, amivel az addig 500 ezer forintos jegyzett tőkéjű cég 50,5 milliós tőkéjű lett. És itt jön az újabb furcsaság: a fogorvos az apporttal mindössze 10%-os tulajdonrészt vásárolt a cégben. Ez azt jelenti, innentől a lakás a Monavisé, a cégnek viszont 90%-os tulajdonosa: Kertész Balázs.”írja az Index.
Az ingatlanbiznisz alapján Fürstner nagy baleknek tűnik, vagy strómannak, akinek az Aulich utcai ingatlan megszerzése volt a feladata, hogy a kerületi Vagyonkezelő vezetésében ülő Kertész Balázs neve ne kötődjön közvetlenül az ügylethez, amelynek során az V. kerületi önkormányzat 44 millióért adott el egy szakértők szerint az értékesítés idején 100 millió, ma már akár 145-170 millió forintot érő lakást...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.