2017. november 22., szerda

AZ ÁLHÍREKET IGAZIAKKAL KELL LEGYŐZNI

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: GÖBÖLYÖS N. LÁSZLÓ
2017.11.22.


A dezinformációt nem lehet elintézni néhány érdekelt kiválasztott közötti vitával, még kevésbé azokat az álhíreket, amelyeknek célja, hogy fékezzék a demokratikus folyamatokat – írja a torinói La Stampa.

Egyre gyakrabban tájékozódunk olyan eszközökön keresztül, amelyeket inkább arra terveztek, hogy kapcsolatba lépjünk egymással, mint arra, hogy informálódjunk. Felelősek vagyunk a technológiáért, amelyet használunk, és azért is, hogy miként használjuk” – jelentette ki Graham Brookie, az Atlanti Tanácson belül működő Digital Forensic Research Lab igazgató-helyettese, aki a közelmúltból részt vett a Pisában tartott Internet-fesztiválon.

A világ 7,5 milliárd lakosából jelenleg mintegy 3,2 milliárdnak van internet-hozzáférhetősége, de nem szabad eltűrni rajta a technológia összeesküvőit. „Az emberek fals történeteket propagálnak ideológiai céljaik elérésére amióta Guttenberg 1439-ben feltalálta a könyvnyomtatást. Tehát a dezinformáció nem új keletű kihívás” – hangsúlyozta az amerikai szakember...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.