2018. február 12., hétfő

A KORMÁNYPROPAGANDA SZERINT A BEVÁNDORLÓK ANYASZOMORÍTÓK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AN
2018.02.11.


A HVG-nek sikerült megszereznie egy titokzatos, a magyarok kivándorlását csökkenteni hivatott könyvet, melyet a Szász Jenő vezette Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) adott ki 2017-ben.

Azért a “titokzatos” jelző a 115 oldalas “Menjek vagy maradjak?!” című alkotással kapcsolatban, mert nem derült ki, hol lehet hozzá jutni, mennyibe kerül, hány példány készült belőle, stb. stb. Az NSKI-n semmilyen információ nem található a kötetről.

Mindenesetre a belső borító szerint a kötet a Kárpát-haza könyvek sorozat része, a bevezető alapján pedig alapötletét a Kós Károly nevével fémjelzett szülőföldkutató és honismereti tábor adta, amit 2016-ban és 2017-ben is megrendeztek a Hargita lábánál, és ahol válaszokat kerestek „arra az egyéni, de közösségi sorsot is meghatározó kérdésre, melyek alapfelvetése minden esetben a menni vagy maradni kételye volt”.

Az elmenők új igazodási pontokat keresnek vágyaikhoz, jobb életminőséget és új munkahelyet, anyagi biztonságot, lelki békét remélnek a szülőföldön túl – így a bevezető -, míg akik maradnak, azok megőrzik a szülőktől vagy ösztönösen elsajátított szellemi, erkölcsi értékeiket, megtartják barátaikat, szorosabbra fogják családi kötelékeiket.

A könyv célja az volna, hogy segítséget nyújtson a menni vagy maradni kérdés eldöntésében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.