2019. február 16., szombat

A NÉGY FAL KÖZÖTT

168 ÓRA ONLINE
Szerző: CEGLÉDI ZOLTÁN
2019.02.16.


Nem arról fogok beszélni, nem a melegekről. Van ez a tukmált, szerintem álszent és buta tiráda, miszerint „nekem semmi bajom a melegekkel, de csinálják otthon, a négy fal között”, és persze teljesen világos, hogy ez nem valami szuper, megengedő, félhomofil álláspont, hanem homofób szemétség, de mondom, nem a melegekről vagy az őket gyűlölőkről fogok beszélni. Hanem általában a gyűlölőkről.

Ön, kedves olvasó, kétféle formában találkozhat ezzel a cikkel. Lehet, hogy a kinyomtatott, újsággá fűzött, pénzért árult verziót tartja a kezében. Lehet, hogy az interneten olvassa, mert megtalálta a 168 Óra Facebook-oldalán, vagy az enyémen, vagy megosztotta valamelyik ismerőse.

Nos, én az előbbit fogom most méltatni. Nem is csak azért, mert pénzt adott a munkánkért, és segít fenntartani egy nem kormánypárti sajtóterméket, egy szellemi műhelyt, egy közösséget. Hanem azért is, mert

kifejezte, hogy ön is ehhez a közösséghez tartozik, és ez a lényeg.

Mert ketten vagyunk. Ön és én. Előre elhatározott forgatókönyv szerint tehát én beszélek az ön fejében, ön lapoz, helytelenít vagy bólogat, mi vagyunk így ketten. A négy fal között csináljuk épp, magunk, saját döntésünk alapján.

Szó se róla, öröm és segítség az is, ha valaki lájkolja valamelyik oldalunkat, megosztja a posztot, vagy értő módon kommentálja, de ugye, itt jön be az „ingyen van, annyit is ér”, meg a „csak úgy szembejött ez a szemét a falamon”, és a „na végre, elküldhetem az anyjába” lehetőség is. Joga van hozzá, tegye, de rohamosan csökken az érdeklődésem ez iránt. Csinálja otthon, a négy fal között. Szintúgy nem fogyasztok kormánypárti sajtót, nem kell az élethez, sőt pont annak ellene hat, én itt vagyok, ők meg csinálják ott, a négy fal között. Na ja, az ő négy faluk, mint a Rogán Rodolfó ingatlana, folyamatos tágulásban van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.