2019. szeptember 29., vasárnap

MIT MONDTOK MAJD A GYEREKEITEKNEK, PICINYPOFÁIM?

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.09.29.


Most már mindent tudunk az ellenfeleitekről picinypofáim. Lejárattatok mindenkit, ahogy kell. Tudjuk, hogy alkalmatlanok, mert félrelépnek, összevissza beszélnek. Majdnem mindenkiről mutattatok már valami terhelőt. Aki netán mégis kimaradt, annak sincs oka az örömre, előbb, vagy utóbb ő is sorra kerül.

Mindent tudunk már, és unjuk is. Nem kicsit, nagyon. És az a legfájóbb, hogy József Attila (tudjátok, költő volt), sorai ma érvényesebbek, mint akkor voltak, amikor leírta őket: nem sejthetem, mikor lesz elég ok, előkotorni azt a kartotékot, mely jogom sérti meg.

Mindenkiről van kartotékotok, picinypofáim, senki sem lehet biztonságban tőletek, mert bármikor előkerülhetnek titkosszolgálati eszközökkel készült, lejáratásra alkalmas, jól-rosszul megvágott felvételek.

De van egy rossz hírem, picinypofáim! Rólatok is vannak mindenféle mocskos anyagok. Nem nálunk, nálatok. A tieitek őrzik ezeket a rátok nézve kellemetlen, kínos és terhelő szövegeket, fotókat, és most, amikor még egy brancsban vagytok, mert közös az érdeketek, a lopás, vigyáznak rájuk, mint a féltett kincsre. De ezek az idők nem tartanak örökké picinypofáim, lesztek ti még mostani haverok, elvtársak egymás kérlelhetetlen ellenségei, és akkor, jaj nektek.

Ott, ahol most rólunk tároljátok a terhelő történeteket, egy másik fiókban lapulnak a rólatok szóló szaftos sztorik. Ne mondjátok majd, hogy nem szóltam, picinypofáim! A választás nem arról szól, hogy az ellenfél (aki a ti szemetekben ellenség) mekkora gazember. Hogy milyen alávaló, hitvány alak. Hanem arról, hogy mihez kezdenétek a falvakkal, városokkal, Magyarország fővárosával, Budapesttel. Mit tennétek az emberekért, hogy az életük a mostaninál jobb legyen. Elviselhetőbb, teszem azt.

Hagyjátok abba picinypofáim, mert unjuk már a videókat, a véletlenül épp most előkerült felvételeket. Mit mondtok a gyerekeiteknek, ha egyszer majd megkérdezik: Apa, te tényleg ennyire aljas gazember voltál? Anya, nem hánytál, ha a tükörbe néztél?

Lesznek kérdések, picinypofáim.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.