2020. január 6., hétfő

A VÉGÉN TÉNYLEG NEM LESZ MIBŐL FIZETNI A NYUGDÍJAKAT?

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.01.06.


„Nagy hiba, ha az ellenzék csak a néhány tizedszázalékos nyugdíjemelési kormányzati trükkel foglalkozik, mert a nyugdíjrendszer tele van feszültséggel. Az MNB előrejelzése szerint, a nyugdíjrendszer tíz évig még fenntartható, aztán megindul a bomlás” – nyilatkozta a Hírklikknek Simonovits András közgazdász. Az egyetemi tanár szerint, bármely kormány rákényszerülhet, hogy a nyugdíjak kifizetése érdekében további támogatást vonjon el az egészségügytől és az oktatástól.

– A kormány bejelentette a várható nyugdíjemelés mértékét, a pártok képviselői pedig azonnal nyugdíjcsökkentésről kezdtek beszélni. Ön szerint mi a helyzet?

– Nézze, természetesen a kisnyugdíjasok szempontjából a legkisebb összeg is számít, s akár felháborító is lehet, hogy az államtitkár 3,4 százalékos emelést mond, de valójában csak 2,7 százalékos lesz. Még akkor is felháborító ez, ha év végén mindenki megkapja a különbséget, az állam néhány hónapra lenyúlja a nyugdíjasok pénzét. Ezt elismerem, de én úgy látom, hogy ma az ellenzéknek nemcsak erről, hanem a nyugdíjrendszer veszélyeiről, az esetleges szétesés következményeiről is kéne beszélni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.