2020. január 6., hétfő

TÖBB MILLIÓ DOLLÁR ELTÜNTETÉSÉÉRT LEHET FELELŐS AJÁN TAMÁS, A SÚLYEMELŐ-SZÖVETSÉG ELNÖKE

INDEX
Szerző: MIZSUR ANDRÁS- JOÓB SÁNDOR
2020.01.06.


Az ARD német közszolgálati csatorna oknyomozó újságírói szerint legalább 5,5 millió dollárral nem tud elszámolni az Aján Tamás vezette Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF). Ez okirat-hamisítás, hűtlen kezelés és sikkasztás gyanúját veti fel, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB) származott a pénz. A NOB azzal hárította felelősségét az ügyben, hogy nem tudtak beavatkozni a súlyemelő-szövetség belügyeibe. Az ARD birtokába került bizalmas dokumentumokból az is kiderül, hogy a világbajnoki vagy olimpiai érmet szerző súlyemelők majdnem felénél nem végeztek doppingtesztet a versenyidőszakon kívül. A dokumentumfilm szerint, ha végeztek is, az IWF által preferált Magyar Antidopping Csoport (HUNADO) ellenőrei nem találtak problémát. A moldáv súlyemelő válogatott orvosa arról is beszélt, hogy ellenőrök pénzt fogadtak el manipulált doppingminták után.

SÚLYOS KORRUPCIÓS ÜGYEK MIATT INDULHAT BÜNTETŐELJÁRÁS A 79 ÉVES AJÁN TAMÁS, A NEMZETKÖZI SÚLYEMELŐ SZÖVETSÉG (IWF) ELNÖKE ELLEN, ÍRJA HONLAPJÁN A NÉMET ARD A BIRTOKÁBA JUTOTT DOKUMENTUMOK ALAPJÁN.

A német közszolgálati televízió oknyomozó újságírói a nemzetközi szövetségnél működő feketekasszáról, mindent átható „korrupciós kultúráról", készpénzen árusított „búcsúcédulákról” és korlátok nélküli doppingolásról írnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.