2020. július 29., szerda

A 168 ÓRA JÚLIUS 29-I SZÁMÁNAK LAPAJÁNLÓJA

168 ÓRA ONLINE
Szerző: 168 Óra
2020.07.29.


Minden magyar popfesztivál ősapja Müller Péter Sziámi, a később hatalmasra nőtt Sziget Fesztivál ötletadója és első szervezője, aki később a Miskolci Operafesztivált is létrehozta. Sziámi idén, a COVID-válság idején a világhálón új ötlettel, afféle közösségépítő kirakós játékkal jelentkezett.

Ugorok kíméljenek!

Az ősmagyarok reflexíját a Fidesz a keleti nyitás nyomán vette fel. Amikor Szőcs Géza államtitkárként Orbánnak a keleti származás kapargatását javasolta, a nyitás még nem volt műsoron. De ha már maga Orbán lát anyagi hasznot a dologban, nyilvánvaló volt, pénzért fel fogja kapni a csodaszarvas regéjét is.

Így „dübörgünk” mi

A hamis „teljes foglalkoztatás” csapdájába estünk

Tinédzserek a bűn szorításában

Jogerősen is 15 év börtönbüntetésre ítélte a sólyi gyermekgyilkosság elkövetőjét a Győri Ítélőtábla. F. Ferenc 2018 májusában, akkor 16 évesen, a Veszprém megyei Sóly település határában brutálisan meggyilkolt egy 8 éves kislányt. Ez volt a maximális büntetés, amit kiszabhattak a tettéért, mivel nem töltötte be a 18. életévét.

Csapdába kerültek

A koronavírus-járvány miatt sok mongol nem térhet vissza hazájába

„Ezt soha nem lehet elfelejteni”

Himmler 1944 nyarán adott parancsot az auschwitzi cigánytábor likvidálására. 1944. augusztus 2-án mintegy kétezer még munkaképes cigányt más táborokba szállítottak, a többieket, csaknem három-négyezer embert gázkamrákba tereltek.

Sümegi törmelékek

Halomban áll a veszélyes hulladék a sümegi önkormányzat tulajdonában lévő természetvédelmi területen

Elszakítva

Az egyik történet 1944 telén a másik 1945 tavaszán kezdődik. Csaknem hetven évnyi kutatás után mindkettő napjainkban zárul, egyformán eredménytelenül. Annyit tudni, hogy az áldozatok egy-egy település határában lehetnek elföldelve. Az egyik tőlünk Keletre, Moldáviában, a másik nyugati irányban, a mai Ausztriában található. Az egyikük a náci, a másik a kommunista rendszer áldozata.

Tajtékos napok

Felbolydult Tata városa a tó partjára tervezett szálloda építése miatt. A párbeszéd azonban már megkezdődött, s az is elképzelhető, hogy az ügyben népszavazást tartanak.

Befektetők leselkednek a lakásokra

Jó ideje tartó harc dőlhet el, miután az Országgyűlés megszavazta, hogy az önkormányzatok határozzanak, hány éjszakára adhatják ki rövid távra bérleményeiket a lakástulajdonosok.

Tisztázatlan Anglia és az EU viszonya

Megfeneklettek a Brüsszel és London közötti tárgyalások az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszeréről.

Az érzéketlen Donald

Az amerikai elnök súlyos személyiségzavarainak egyik oka, hogy könyörtelenül szigorú apa, fiával évszámra nem törődő anya nevelte. A következmény: minden empátiát nélkülöző ember, aki nem tudja megkülönböztetni a jót a rossztól, betegesen hiú, kudarcait hazugsággal palástoló nárcisztikus alkat.

Botrányos filmbemutató

Pár napja játsszák a hazai mozikban Hajdú Eszter: Siess haza, vár a mama című dokumentumfilmjét, amely Barta Tamásról, az LGT legendás gitárosáról szól, aki 1974-ben egy amerikai turnéról nem jött haza. Nyolc évvel később Los Angeles-i házában lőtt sebekkel holtan találták.

Halál és megdicsőülés

A bíró megítéli a tizenegyest, aztán várnak. Hogy a kamerák is azt látták-e, amit az ember. A játékosok téblábolnak, a bíró nyugtatja őket, a közönség – ha van - nem érti, mi folyik.

A gyermekkor farvizén

A Balázs Béla-díjas rendező, színész és kulturális nagykövet egyben költő is. Can Togay legújabb kötetében, az Átmeneti emberben a gyerekkorát is felidézi.

Gyors relax

A szekrényben ülve várt az ihletre. Kosztolányit viszont a zöld színű tinta hozta lázba. Vagyis a vers mindig valamilyen különleges lelkiállapotban születik meg, így nyújthat az olvasóknak is különleges élményt.

A hatalmaskodó és a kisember

Kállai Ferenc elképesztően gyilkos tekintettel tudott nézni. Úgy, mintha azon nyomban felnyársalna valakit a tekintetével. Mindehhez a másodperc törtrésze alatt fehérről vértolulásosan vörösre változtatta az arcát, és amikor méregbe gurult, ehhez még fel is fúvódott, mint a pulyka.

A Pajtás hajó tragédiája

A balatoni hajózás története legnagyobb katasztrófájának – amelyhez csak a Dunán tavaly elsüllyedt Hableány kishajó tragédiája mérhető – állít emléket Balatonfüreden, a Tagore sétány víz felőli oldalán, a kikötőtől nem messze egy alkotás, az oldalán hajóablakra emlékeztető bronztáblával.

1 megjegyzés:

 1. SZIÁMI (H)ARCOK VESZTÉSE: KABBALAH ACADEMY EUROPE vs. TALMUD!!!
  https://nemzeti.net/muller-peter-sziami-belerugott-a-magyar…
  Esterházy, landeszman, spiro, ákoskertész, imrekertészt követve szokás szerint megint 1 régi/új lúdtalpas óriáskobold váladékozott befogadó országának asztalára…; - valami „örökbefogadott” sziámi féle…: büfögte fel Jézus gyilkos fajtájának „mibenlöttyét”!!!
  Nincs ebben szokatlan, mert ezek a beteg ogrék így szokták.
  A hátborzongató az, hogy ez az undormány szemita már megint Magyarországon tehette/teheti meg mindezt…- és büntetlenül?!
  Ja!!! -…és az összes pontyszemű hüllő-majom keverék mélyen kussol ilyenkor, elsősorban az óbégató, szörnyűséges mivoltuk miatt…az emberek közé beilleszkedésre teljesen alkalmatlan vakarékokra gondolok, mert róluk van nagyban szó.
  Bezzeg fordított esetben, az ajvék az egekig érne a hiénák részéről!!!
  Sziáminak, ennek a rémséges kancsali pofának eszébe sem jut a véglény fajtájáról rímelni héberül, mert annyira vacak, slejm felhordós az a turha-nyelv, hogy undorodik tőle…- retteg, hogy dzsuvás lesz tőle turkálós ingeinek egyike!!!
  Ja, hogy miért nem hason-szőrös génvégtermékeit halmozza el tehetségtelenségének faragványaival?!
  Miért csak a béketűrő magyarokat merészeli ilyetén köpködni?
  Tudom, hogy nem képzek újat azzal, ha felskiccelem, de mégis csak egy saját magát „művészileg” duplikált (sziámi), vázig rozsdás sárvíztornyot látunk, aki veszett mód elszámolva szintjelzőjét…- hanyagul erősnek gondolva szabadon „főjét” kifakadt…- gondolva merészen büntetlenül és antiszemitizmust zuhanyozva mindenkire, ha visszavernénk rá „belsőségeit”!!! – mert eddig ezt szokta meg ez a dög…- végtelenül káros évtizedes munkássága alatt Magyarországon!!!

  Eddig AZD+!!! NEM TOVÁBB!!!
  Az efféle gén-véglények beteg agyának, sátáni szüleménye a mélymagyarozás (ráadásul az eredeti jelentése felemelő csengésű, amit ők nem akarnak tudomásul venni!!! – hiszen sorstalanok és sehonnai bitangok!!! ), turbó-magyarozás, most már túl-magyarozás, vagy egyáltalán a magyarozás. A magyar ember minden ÍZ(TEN)ÉBEN magyarként él, viselkedik, gondolKÓDik, amit nem lehet túlzásba vinni, nem lehet turbózni...- csakis és kizárólag a nem ŐSi IDE GÉN=IDEGEN szívűeknek, akik bele is pusztulnak ebbe…LSD: Sziámit!!!...:DDD
  https://kabacademy.eu/hu/

  …ÉS MOST A ZSIDÓ LELKÜLET...
  https://magyarmegmaradasert.hu/erdekkorok/politika-uj-vilagrend/cionizmus/item/2748-a-talmud-magyarul-/r%C3%A9szletek-a-k%C3%B6nyvb%C3%B6l/


  VálaszTörlés