2020. november 6., péntek

KÉRI LÁSZLÓ: A TÁRSADALOMNAK FOGALMA SINCS A JÁRVÁNY VALÓSÁGOS MÉRETEIRŐL

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.11.06.


Már a Fideszen belül is sokan kritizálják a kormány szigorúnak látszó, de valójában hatástalan járványellenes intézkedéseit. A nyitva maradó kocsmákat, a tömegek előtt lejátszott futballmeccseket, illetve az éjszakai kijárási tilalmat. Miközben naponta elképesztő módon emelkedik a fertőzöttek száma, vagy dől meg a halálozási rekord. Kéri László azokkal ért egyet, akik szerint, a kormány csak látszatintézkedéseket hoz, hisz' valóságos szigorról szó sincs. Legfeljebb az ellenzéki önkormányzatok tönkretétele számít drasztikusnak. Kéri László politológus úgy véli, Orbán Viktor azért veszi félvállról a járványkezelést, mert valójában nem a járvány ellen küzd, hanem a következő választás megnyerésére koncentrál.


Ha a védekezés politikai logikáját nézzük, akkor érthető, hogy miért nem hozott a kormány hatékony, és valóban szigorú intézkedéseket?

– Érthetetlen, szerintem a kormánynak fogalma sincs a helyzet súlyosságáról. Világosan látszik, hogy a járványhelyzet lassan már drámai, ugrásszerűen nő a halottak, az aktív fertőzöttek és a kórházba kerültek száma. A mesterségesen visszatartott tesztelés miatt, már fogalmuk sincs, hogy hol vannak a fertőzési gócok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.