2020. november 6., péntek

MÉG HA TRUMPTÓL MEG IS SZABADUL A VILÁG, A TRUMPIZMUS MARAD

G7.HU
Szerző: KASNYIK MÁRTON
2020.11.06.


Donald Trump elnök azzal az üzenettel zárta a kampányát, hogy most már ideje lenne kirúgni az USA egyik legelismertebb egészségügyi szaktekintélyét, az amerikai járványkezelést szakmai oldalról vezető Anthony Faucit, egyébként pedig terhelő információi vannak Lady Gaga-ról, amiket most még nem oszthat meg.


Néha úgy tűnt, mintha az elnök direkt veszíteni szeretne. Beszédeiben több alkalommal is kigúnyolta azokat a kampánytanácsadóit, akik azt javasolták neki, hogy beszéljen kevesebbet a személyes sérelmeiről, és inkább a gazdasági eredményeit domborítsa ki. Gyakran panaszkodott a helyieknek, hogy milyen szörnyű helyekre kellett elutaznia kampányolni.

Hagyományosan a politikusok erőfeszítéseket szoktak tenni, hogy meggyőzzék a szavazókat arról, hogy személyesen nekik mennyi előnyt hoznak azok a szakpolitikák, amiket képviselnek. Trump azonban – ellentétben a 2016-os kampányával – gyakorlatilag nem beszélt ilyesmiről: sem a kereskedelempolitika, sem az infrastruktúraépítés, sem a korrupcióellenes küzdelem nem szerepelt a fontos témái között. De még a bevándorlásról is alig beszélt. Ehelyett főként véletlenszerűen az eszébe jutó dolgokról szónokolt, és olyan történetszálakról, amiket csak akkor lehet érteni, ha valaki folyamatosan a jobboldali médiát fogyasztja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.