2021. február 19., péntek

SZIJJÁRTÓ CIPÉSZ ÚRNAK JOGSZABÁLY ÍRJA ELŐ, HOGY MARADJON A KAPTAFÁNÁL

24.HU
Szerző: Dr. SÁNDOR ZSUZSA
2021.02.18.


A koronavírus elleni vakcinák egyre bőségesebb kínálatából válogathatunk. Pontosabban a választék ugyan valóban folyamatosan bővül, de – ellentétben az első információkkal – a választás lehetősége nem. A vakcinák sokféleségét a legutóbb – január 28-án hozott és 29-e óta hatályos – módosító kormányrendelet teremtette meg. Sajnos, nekem erről az a közismert mondás jutott eszembe, hogy a tehénszar is nyilván ízletes, hiszen egymillió légy nem tévedhet.

Gondolom, kitalálták, ezúttal arról a jogszabályról lesz szó, amely szerint

a gyógyszerészeti államigazgatási szervnek (OGYÉI) a koronavírus feltételezett vagy igazolt terjedésének megakadályozása érdekében ki kell adnia az engedélyt a gyógyszer behozatalára és alkalmazására (…), ha a gyógyszert legalább egymillió személynél már alkalmazták. Ezen feltétel teljesülését a külpolitikáért felelős miniszter állapítja meg.

Persze feltétel az is, hogy hol alkalmazták már a kérdéses oltóanyagot. Elég annyi, hogy akár csak egy európai uniós tagjelölt ország legyen a minta. Ez a szabályozás éppen olyan, mint a Fidesztől már megszokott személyre szabott jogalkotás, csak most a személyt egyetlen ország, nevezetesen Szerbia képviseli, mert ott oltanak már az egyik kínai vakcinával. (De persze jöhet még Montenegró vagy akár Törökország is, hiszen ők is EU-tagjelöltek.)

Vizsgáljuk meg, hogyan sikerült a kormánynak a jogalkotás e valóban alacsony szintjére leküzdenie magát?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.