2021. február 3., szerda

VALÓSZÍNŰLEG ORBÁN VIKTOR SE BÁNTA VOLNA NAGYON, HA AZ IDEI ÉVÉRTÉKELŐJE ELMARAD

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2021.02.03.


Szükség van-e a politikusok évértékelő beszédeire? Vajon tényleg célba érnek azok az üzenetek, melyekkel irányítani szeretnék a pártok, kormányok vezetői saját országaik polgárait? Ilyen és hasonló kérdések különös aktualitást kapnak olyan szituációban, mint a mostani. A járványhelyzet ugyanis kérdésessé teszi, hogy egyáltalán érdemes-e megtartani Orbán Viktor idei évértékelőjét. Egy biztos: ha elmarad, azt sokan észre se fogják venni.


Idén februárban tartaná Orbán Viktor sorrendeben 23. évértékelőjét. Ez nem pusztán gombócból, de Dunakavics drazséból is sok olyanoknak, akik nem tartoznak a Fidesz és a miniszterelnök rajongótáborához. A járványügyi helyzet miatt idén csak online lehetne megtartani a beszédet, és mivel ennek az eseménynek az a sava-borsa, hogy demonstratív módon felvonul a NER elitje, az egyik legfontosabb funkcióját veszítené el az előadás.

Orbán azonban bő egy évvel a parlamenti választás előtt szeretne megragadni minden alkalmat arra, hogy az ország nyilvánosságához szóljon. Nem mintha nem állna rendelkezésére egy hatalmas kormányzati médiabirodalom, mely mint egy véget nem érő visszhang veri vissza a kormányfő gondolatmeneteit. A péntek reggeli rádiós monológoknak köszönhetően pedig szinte minden héten eljutnak az üzenetei a hívekhez és a politikai ellenfelekhez egyaránt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.