2021. február 3., szerda

KÖZEL MINDEN HARMADIK BELVÁROSI LAKÁSBA KERESNEK BÉRLŐT - A JÓ HOZAM MÁR VÉGKÉPP A MÚLTÉ?

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.02.03.


Tavaly a fővárosi albérletárak 14,3 százalékkal estek vissza. A statisztika szerint majdnem minden tizedik budapesti lakást hirdették kiadásra. A bérleti díjak csökkenő trendje szakértők szerint rövid távon aligha változik meg.

Még lejjebb ereszkedett a kiadó lakások bérleti díja a múlt év utolsó hónapjában - derül ki a KSH-ingatlan.com lakbérindexből, amely több mint 80 ezer hirdetés adatai alapján bemutatja azt is, hogy 2020-ban a fővárosi kerületekben a lakásállományhoz képest mennyi volt a kiadó lakások aránya az ingatlanhirdetési portálon. Decemberben az országos albérletárak 1,3 százalékkal mérséklődtek novemberhez képest, az egy évvel korábbi bérleti díjakkal összehasonlítva pedig 11 százalékos volt a csökkenés.

Éves szinten a fővárosi albérletárak 2020-ban 14,3 százalékkal estek vissza. Pest megyében viszont csak 2,6 százalékos volt az áresés. Az ország nagy részében szintén csökkentek a bérleti díjak. Az észak-magyarországi és észak-alföldi városokban található albérletek viszont tavaly is drágultak. Az előbbiek 3,6 százalékkal, utóbbiak 1,4 százalékkal kerültek többe az előző évihez képest...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.