2021. március 15., hétfő

SORON KÍVÜLI OLTÁST AJÁNLOTTAK A KÉPVISELŐKNEK DEBRECENBEN, GIGAHÁZ ÉPÜL A BALATON-PARTON

ORSZÁGSZERTE BLOG
Szerző: KATUS ESZTER
2021.03.14.


Debreciner.hu: Soron kívüli oltás lehetőségét ajánlották a debreceni önkormányzati képviselőknek


A hivatalnokokkal együtt kérhettek volna vakcinálást a politikusoknak is, de végül valakik leállították az egészet. Volt olyan képviselő, aki nemet mondott, míg más elfogadta volna a védőoltást. Hajdú-Bihar megyében korábban már egy országgyűlési képviselőt és a Debreceni Egyetem kancelláriáját is különös körülmények között oltották be – emlékeztetett a portál.

Balatontipp: Balatonvilágos – Előjátéknak egy 92 lakásos társasház a Club Aliga szomszédságában

A Balatontipp.hu szerint Balatonvilágos egykori aligai részén elkezdődött az a gigantikus és ész nélküli természetátalakítás, amit tavaly nyár végén jósolt meg a portál egy nem sokkal korábban megjelent kormányrendelet nyomán. Az első fecske egy kisebb falu lakosságát befogadó épület lesz a hajdani pártüdülő kerítésétől nem messze. Az építkezéssel kapcsolatban az Appeninn Nyrt. ígéri, hogy a Club Aligán zajló beruházásra a környezeti értékek maximális megóvását szem előtt tartva kerül sor.

Szegeder.hu: Nyilvános lesz, hogy mennyivel keres többet egy férfi a szegedi önkormányzatnál

A nők férfiakhoz viszonyított jövedelemhátránya valahol 11 és 18 százalék között van, de ha a nők által végzett “láthatatlan” munkát is ideszámítjuk, a bérkülönbség még jelentősebb. Az Amnesty International kezdeményezésére most több cég és önkormányzat – köztük a szegedi – lép afelé, hogy átláthatók és nyilvánosak legyenek a bérkülönbségekre vonatkozó adatok – számolt be róla a szegedi portál.

Makói Csípős.hu: Volt makói fideszes képviselő is a dilettáns jogszabályalkotásra panaszkodik


Dézsi Csaba, Győr fideszes polgármestere szerint nem ártott volna orvosokkal is beszélgetni az új egészségügyi törvényről – erről a Győr+ rádióban beszélt. Ennek kapcsán jegyezte meg a Facebookon Makó korábbi fideszes önkormányzati képviselője, Toldi János, hogy “baj van, ha a szakmában érdekeltek tapasztalata nem érvényesül a jogszabály alkotók munkájában” – szúrta ki a Makói Csípős.

Nyugat.hu: A szombathelyi háziorvosok kérik a városi oltópontok megnyitását a Kormányhivataltól

Az önkormányzat által kialakított városi oltópontok megnyitásához csak a járási tisztifőorvos bejárása kellene, amire azonban egyelőre nem került sor. A Kormányhivatal szerint Nemény András polgármester csak zavart kelt és a látványpolitizálást folytat, ugyanakkor a háziorvosok kiállnak az önkormányzat mellett. Nyílt levelükben azt írják, a háziorvosi rendelőik tömeges oltásra alkalmatlanok, ezért kérik a város által biztosított, berendezett, és csak a tisztifőorvos általi jóváhagyásra váró oltóközpontok megnyitását – írta meg a portál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.