2021. június 21., hétfő

MÉG NINCS BEJEGYEZVE AZ ALAPÍTVÁNY, AMELYIKNEK ÁTJÁTSZOTTÁK A MEZŐHEGYESI MÉNESBIRTOKOT

MAGYAR NARANCS
Szerző: BOD TAMÁS
2021.06.21.


Mikor áll fel az alapítványi tulajdonba került a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság kuratóriuma, hány fős lesz a testület, kik kapnak benne helyet és milyen szakmai szempontok alapján választják ki őket? – kérdeztük Lázár Jánost, a Ménesbirtok kormánybiztosát. A kormánypárti politikus két hete nem válaszol kérdéseinkre, közben érdekes dolgok derültek ki az alapítványról.


A hazai egyetemek nagy többségével párhuzamosan a parlamenti többség április 27-i döntésével a Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak adta a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Kft.-t. Az erről szóló törvényt Áder János köztársasági elnök április 30-án írta alá, amely május 1-jén lépett hatályba.

Mindezt megelőzte, írtuk április elején, hogy beadták az ezzel kapcsolatos előterjesztést. Semjén Zsolt (Fidesz-KDNP) miniszterelnök-helyettes a parlamenti irományok szerint március 31-én, szerdán 23 óra 40 perckor adta be a T. Háznak a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényjavaslatot. Majd 14 perccel később, 23 óra 54 perckor azt, amelyik a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság vagyonát az újonnan létrehozandó Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak adná. Nem másról, mint az ország egyik legértékesebb agráripari komplexumáról van szó, amely kiváló minőségű földeken termel...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.