2021. szeptember 29., szerda

EGYSZERRE KÉT OLDALRÓL SZORONGATNÁK MEG ORBÁN VIKTOR RENDSZERÉT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2021.09.29.


Három nap alatt szeretné felmérni a magyar demokrácia állapotát az Európai Parlament héttagú delegációja, amely a tervek szerint a kormány, az ellenzék és néhány civil szervezet képviselőivel találkozik a napokban. A cél méltányolandó, ám nem valószínű, hogy a delegáció tagjai túl sokat tudnak majd hozzátenni mindahhoz, amit amúgy is tudnak már az EU-ban arról, mi folyik Magyarországon immár 11 éve. A vizsgálódás ezért inkább csak jelzés az Európai Parlament, a magyar kormány, valamint a hazai ellenzék és civilek felé.


Háromnapos látogatásuk során (amely szeptember 29-től október 1-jéig tart) az EP-képviselők a tervek szerint találkoznak Varga Judit igazságügyi miniszterrel és Pintér Sándor belügyminiszterrel. Szintén találkoznak Budapest főpolgármesterével, Karácsony Gergellyel, az Országgyűlés különböző pártállású tagjaival és a politikai ellenzék képviselőivel. Az EP-delegáció ugyanakkor találkozik a jogállamiság védelme, az esélyegyenlőség, a kisebbségi és szociális jogok területén dolgozó civil szervezetekkel, valamint beszél a sajtószabadságot védő szervezetekkel és a média teljes területét képviselő médiavállalkozások képviselőivel és újságírókkal is.

A delegáció emellett a Legfelsőbb Bíróság, az Alkotmánybíróság, az Országos Bírósági Hivatal, valamint az Országos Bírói Tanács és a Magyar Bírói Egyesület képviselőivel is eszmét cserél. A képviselők megbeszélést folytatnak az alapvető jogok biztosával, az oktatási és tudományos szervezetek képviselőivel és számos kulturális intézmény képviselővel is. Ugyanakkor a kormány kedvenc civil szervezete, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) nyílt levélben hívta meg a Budapestre érkező EP tényfeltáró delegációját magukhoz, hogy úgymond tárgyilagosabb tájékoztatást tudjanak adni az EP képviselőinek a magyar civil szervezetekről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.