2022. május 26., csütörtök

AZ ABORTUSZ MIATT ÖLNI TUDNÁNAK, DE HA ÉLŐ KISGYEREKEKET LELÖVÖLDÖZNEK, AKKOR A FEGYVEREK FONTOSABBAK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.05.25.


A vallásos “keresztény” jobboldal ún. életpártiságának képmutatását mi sem mutatja jobban, minthogy a legújabb iskolai mészárlás után az első reakciójuk az volt, hogy az újabb eset nem adhat okot arra, hogy a demokraták “kihasználják” az esetet, és bármilyen módon korlátozzák vagy szabályozzák az eszetlen fegyvertartást. Például az is elég lenne, ha 18 éves mentális problémákkal küzdő gyerekek nem juthatnának tömeggyilkosságra alkalmas fegyverekhez. Sandy Hook után ez a második eset, amikor kisiskolásokat lő halomra egy tinédzser.

A republikánus párt cinizmusát és képmutatását mutatja az is, hogy a megszületett gyerekek nyugodtan meghalhatnak tőlük egészségbiztosítás hiányában (ahogy a felnőttek is), az ő életük nem számít. Semmiféle szociális és egészségügyi juttatásról, kötelezettségvállalásról, tehervállalásról nem akarnak hallani, ami az emberi ésszel felfoghatatlan mértékű extraprofitjukat csökkenti. De annál világosabb bizonyítéka nincs a képmutatásnak, hogy évtizedek óta rendszeresen halomra lőhetnek felnőtteket és akár gyerekeket is, a fegyvermániájukról lemondani nem tudnak.

Természetesen senki nem akarja Amerikában betiltani a fegyvereket, csupán szabályozni akarják azt, hogy ki, milyen feltételekkel, hány és milyen típusú fegyverekhez juthat hozzá, ami nem sérti az önvédelemhez és a fegyvertartáshoz való jogot, de valamiféle biztonságot jelent a mészárlásokkal szemben. De a fegyverbizniszben érdekelt republikánus párt hallani sem akar arról, hogy akár csak egy fegyverrel is kevesebbet adjanak el amiatt, mert esetleg elmebetegekek és fiatalkorúak nem férhetnek hozzá.

Az alkotmányos jog az önvédelemről szól, de az önvédelemhez nem sok köze van olyan géppuskáknak, támadó fegyvereknek, amelyeket katonák használnak tűzharcban. Annak sincs sok köze az önvédelemhez, ha valakinek szabályos fegyverarzenálja van, amivel egy kisváros lakosságát ki lehetne végezni. A fegyverlobbi hatalmas pénzekkel támogatja a republikánus pártot és mindenkit, aki bármilyen módon befolyással lehet arra, hogy a fegyveratrtást és fegyvervásárlást ne lehessen szabályozni.

Amerikai híres tévéevangélisták dicsekedtek a tévében azzal, hogy nekik húsz fegyverük van, és tiltakoztak, hogy a demokraták szabályozni akarják a fegyvertartást. Vérben forgó szemekkel emelte fel egyikük a hangját, hogy ha tőle egyetlen fegyverét is el akarnák venni, akkor ellenállna. Mondja ezt a szerető Isten lelkésze, a békesség evangéliumának hirdetője, akinek Istene azt mondta, hogy aki fegyvert ragad, az fegyver által vész el. Leszarnak ezek nagy ívben mindent, elsőként is a Bibliát, ha az valamiért sérti az érdekeiket. Ezért hajtják szavazni a híveiket a republikánusokra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.