2024. március 10., vasárnap

PERELNEK A TANULÓK, AKIKET CSERBEN HAGYOTT A BIZTOS ELHELYEZKEDÉST ÍGÉRŐ PROGRAMOZÓISKOLA

TELEX
Szerző: KRÁSZ ZSOMBOR
2024.03.07.


Kártérítési pert indít a Green Fox Academy programozóiskola korábbi tanulóinak egy nagyjából 40 fős csoportja, mivel az iskola bezárásával már nem tudták a képzéshez tartozó állásgaranciát érvényesíteni.

A Green Fox sokáig sikertörténetnek számított a magyar programozóiskolák között. Nyugati modell szerint a különböző területekről érkező tanulókat néhány hónap alatt képezték át programozóvá, majd azután az elhelyezkedésüket is segítették. Az évek során több ezren tanultak náluk, 2022-ben pedig a szlovák Sandberg Capital szerzett többségi tulajdont a cégben azzal a céllal, hogy elősegítse a külföldi terjeszkedést. Így a Green Fox Academy 2023-ban Magyarország mellett már Csehországban és Szlovákiában is jelent volt.

Decemberben aztán mindenki legnagyobb meglepetésére bejelentette az iskola, hogy akkor éppen 167 aktív hallgatóval végleg bezárja a kapuit.

Úgy gondoltam, nem kockáztatok semmit

A Green Fox különböző képzéseket kínált a hallgatóknak: volt, amit néhány hét alatt el lehetett végezni, és olyan is, ami több mint 40 hétig tartott. A tanulók gyakran teljesen más szakmákból érkeztek, az általunk megkérdezettek között olyan is akadt, aki kamionos állásából jelentkezett a képzésre. Néhány kurzusért milliós összegeket is elkértek, de ezt azután is befizethették a tanulók, hogy a képzés lezárultával sikerült elhelyezkedniük a szektorban. Versenytársaihoz képest a Green Fox egyik nagy előnye az állásgarancia volt, ami azt jelentette, hogy a programozóiskola segített állást szerezni a tanulóknak a képzés befejeztével. Kiajánlották őket a partnervállalataiknak, emellett pedig interjúfelkészítéssel, pszichológiai támogatással és önéletrajzírással is segítették az elhelyezkedésüket. Cserébe a tanulók nem kereshettek egyénileg munkát, ha mégis így tettek, kötbért kellett fizetniük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.