2024. március 10., vasárnap

ZSUGORODIK A FIDESZ TÁBORA, DE MENNYIT?

KLUBRÁDIÓ / HETES STÚDIÓ
Műsorvezető: DÉSI JÁNOS
2024.03.09.


A Hetes Stúdióban szó volt a sorozatos botrányok pártpreferenciára gyakorolt hatásáról, a gyermekvédelmi törvény tervezett megváltoztatásáról, iskolák magánosításáról és a Trump-Orbán-találkozóról.


Zsugorodik a Fidesz tábora, mivel a pedofil kegyelmi botrány után árnyék vetődött az új köztársasági elnökre. Sulyok Tamás megtörte hosszú hallgatását és tagadott. Mi történik? – Horn Gábort, a Republikon Intézet kuratóriumi elnökét kérdeztük.

A keresztényinek hirdetett ország szexuális erkölcséről ad képet az, hogy az oknyomozó újságíróknak köszönhetően csaknem minden nap kirobban egy-egy pedofilbotrány, évek óta elhallgatott esetek kerülnek napvilágra. Kárpáti János a várható törvényi és alkotmányos változásoknak járt utána, adnak-e reményt a gyermekek és fiatalkorúak megvédésére.

Sorra jelentik be igényüket állami iskolák átvételére az egyházak és az alapítványi fenntartású egyetemek. Központosítás és magánosítás egyszerre? Nahalka István oktatáskutatót kérdeztük erről.

Nemcsak a botrányos bel- és gazdaságpolitika, de a külpolitikája is a mélybe lökheti az országot, miután Orbán Viktor a bűnvádi eljárás alatt álló Donald Trumphoz dörgölőzik. Csak remélhető, hogy nem adófizetői pénzen kereste fel legjobb amerikai barátját a magyar miniszterelnök. Csernyánszky Judit egy amerikai és egy magyar szakértővel beszélte át a történteket.

Műsorunk 2. felében megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit Fazekas Ágnessel, jelenleg a XV. kerületi újság munkatársával, F. Szabó Emesével, a MaNcs újságírójával, és természetesen Bolgár Györggyel. A műsorvezető Dési János.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.