2017. május 31., szerda

ÉS AKKOR VÉLETLENÜL ÖSSZEFUTOTTAM ORBÁN VIKTORRAL - GUBICZA ÁGOSTON ÉS AZ EXIMBANK 16 MILLIÁRDJA

INDEX.HU
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2017.05.31.


- Másfél éve egy erősen célzott eljárásban irdatlan állami forrást, 16 milliárd forint tőkét kapott az Eximbanktól a GB & Partners nevű tőkealap-kezelő cég.

- A társaság nevében a G és a B egy-egy fiatal üzletembert, Gubicza Ágostont és Boris Mihályt takarja.
- Portrénkban Gubicza Ágostont igyekszünk bemutatni, ő hosszú idő után végre az Indexnek megszólalt, ahogyan az Eximbank is válaszolt kérdéseinkre.
- Arra voltunk kíváncsiak milyen politikai kapcsolatrendszer és milyen üzleti előélet vezetett a ritkán látható, óriási mandátumhoz.
- Látni fogjuk, hogy az Írország-mániás Gubicza Ágoston sokféle üzletet vitt korábban ír befektetőkkel. Volt közöttük sikeres is, de sokat kettévágott a 2008-as hitelválság.
- Gubicza eddigi kockázati tőkés pályáját is viharok, perek kísérték.
- A mostani projektcégei között sok ígéretes van, ezeket nem ritkán a politikai térfél baloldalára sorolt üzletemberekkel valósítja meg.

Nehéz eldönteni, hogy Gubicza Ágostonnak, a GB & Partners 50 százalékos tulajdonosának mi a nagyobb erőssége, a meggyőző-képessége vagy a valós üzleti tudása, esetleg a politikai kapcsolatrendszere.

Sok ismerősével, üzletfelével beszélgettem, hosszas előkészítés után végül ő is fogadott. Őt hallgatva, merő siker volt az üzleti pályája, ahol mindig, minden piaci alapon történt. Környezete azonban szinte teljesen egységesen arról mesélt, hogy Gubiczának hihetetlen szövege van, a sikersztorijait azért érdemes fenntartásokkal kezelni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.