2017. május 31., szerda

ORBÁN PAPA 1,2 MILLIÁRDOT HOZOTT ELŐ A BÁNYÁBÓL TAVALY

444.HU
Szerző: Kasnyik Miklós
2017.05.30.


Ma este kikerültek a bányamágnás Orbán-család fő cégeinek eredménybeszámolói az igazságügyi minisztérium honlapjára. Orbán Viktor miniszterelnök édesapja, Orbán Győző két fő bányacégben tulajdonos, ezek, mint a Direkt36 két cikkben is bemutatta, gyakran beszállítói hatalmas EU-s és költségvetési pénzből finanszírozott projekteknek.

Hogyan termeltek a bányák tavaly?

A Dolomit Kft. tulajdonosai 500 millió forint, a Gánt Kő és Tőzeg Kft. tulajdonosai 730 millió forint osztalék kivétele mellett határoztak.

Döbbenetes módon a Dolomit Kft árbevétele a harmadával csökkent, 3,2 milliárdról 2,2 milliárdra – de így is sikerült kihozni 410 millió forint adózott nyereséget (profitráta: 19 százalék). Ehhez az eredménytartalék terhére csaptak hozzá még 90 milliót, így jöhetett össze a félmilliárdos osztalékfizetés. Nem kell aggódni Orbánékért, a cégben így is benne maradt közel egymilliárd forint. (A Dolomit Kft-nek egyébként nem 100 százalékban tulajdonosa az Orbán-család, csak felerészben, ezért az osztaléknak is csak a fele jut nekik.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.