2017. december 3., vasárnap

FIATALOK, DEMOKRATÁK, HAZUGOK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: FORGÁCS ERZSÉBET
2017.12.03.


A halálosan szürke, unalmas, tíz szóval manipuláló kormánypropaganda valóságos színfoltja Szájer József írása a Magyar Időkben. Az évek óta (konkrétan 13 éve) európai parlamenti képviselőséggel honorált egykori Bibó-kollégista és hűséges harcostárs elmagyarázza a nép egyszerű gyermekének, hogy micsoda is a demokrácia.

Friss hír: a demokrácia maga a Fidesz. Ebből logikusan következik – de le is írta a szerző, nehogy félreértse valaki -, hogy mindazok, akik nem értenek egyet, nem kedvelik, utálják, kritizálják a Fideszt, szerencsétlen, beteg emberek. Úgynevezett demofóbiában szenvednek, halálosan félnek a demokráciától.

Ha nem az országot tennék tönkre és ha nem az Unió szétbarmolásával foglalatoskodnának szorgos kis életük minden egyes napján, igazán jól szórakoznék az egykor egymás büdös zoknijának szagolgatása közben felnőtté érett érdekközösségen, melynek egyik prominens tagja Szájer József és az ő kedves felesége – ugyanabból az alomból, a Bibó kollégiumból kikerülő – Handó Tünde.

A Bibó volt az a fészek, ahol kikeltek ezek a fiúk és lányok (Lévai Anikó is Bibó-kollégista volt, Kövér László és testvére, Szilárd is és még sokan mások), akik most a sorsunkról döntenek. Szájer József, akinek volt bátorsága átírni az Alkotmányt, aki büszke arra, hogy a vonaton, egy tableten pötyögte le az azóta számtalanszor módosított alaptákolmányt, a demokráciáról, a Fidesz-kormány mindenek és mindenki felett álló demokratikus értékrendjéről értekezik.

Valaki, aki egymaga eltörölt egy társadalmi szerződést és helyette olyat buherált, ami pártja érdekeit szolgálja, igazán kompetens ebben a kérdésben. Úgy nézem, a kormánypárt – vagy legalább Szájer József – rájött arra, hogy minden törekvésük ellenére még mindig túl sok ember ragaszkodik a demokráciához. Akkor is, ha sokan nem is tudják pontosan, hogy mit jelent és a jogaikkal sincsenek tisztában. Ezért most az a döntés születhetett, hogy az egykori bibós-srácok, mára érdek alapú bűnszervezetté vénült megélhetési demokratái egyszerűen kisajátítják a fogalmat. Pontosabban a szót, mert eddig bármit sajátítottak ki, azt azonnal kiüresítették. Vagy összemászták, mint a meztelen csiga. Most ez a sors vár a demokrácia fogalmára is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.