2017. december 14., csütörtök

ORBÁN ÉRT A FOCIHOZ, DE A DISZNÓVÁGÁSHOZ NEM

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2017.12.13.


...Ha Orbán a kérdés elhangzásakor nem tudta, miről van szó, akkor visszakérdezhetett volna. Vagy miután eljutott hozzá a hír, Pócs Jánost azonnali hatállyal két lábbal rúghatta volna ki a Fidesz-frakciójából. De nem tette. Nem életszerű, hogy egy lyen hír, amely a világsajtót is bejárta, ne jutott volna hozzá el. Biztosra vehetjük, hogy pontosan tudta, milyen disznóvágásról kérdezik.

Orbán szavait senki nem ferdítette el. Ő valóban azzal válaszolt az antiszemita incidensre, hogy “nem tartozik a kormány hatáskörébe a disznóvágás”. De nem a disznóvágásról kérdeték Röfi barátját, hanem a náci megnyilvánulásról: Soros Györgyöt, a szélsőjobb által a zsidó világ-összeesküvés szimbolikus alakjának tartott filantrópot, egy leölt disznóval azonosították. Erre született az orbáni válasz.

Ez a válasz nem cinikus. Ez a válasz embertelen. Ez a válasz gyilkos. A fotó azt sugallta, így kellene bánni Sorossal, és mindazokkal, akiket támogat, akik vele egyetértenek, akik a nyitott, szabad társadalom hívei. Még inkább: így kell bánni a zsidókkal. Ám ez a jelentés már a kormány hatáskörébe tartozik. Ez a fotó faji, vallási, nemzeti kisebbség elleni uszítás és gyűl9letkeltés. Ez a fotó gyilkosságra való felbújtás.

Ezért, amikor Orbán elhárítja magától, hogy bármi dolga lenne lenne ezzel a fotóval, akkor a gyilkosságra való felbújtásban bűnsegéd. Maga is bűncselekmény elkövetője, és ha ennek a későbbiekben lesz következménye, akkor annak felelőse is. A zsidókkal szembeni pogrom első lépése az uszítás, a gyűlöletbeszéd, a kiszemelt áldozat dehumanizálása. Ez zajlik ma Magyarországon, méghozzá a miniszterelnök kezdeményezésére és jóváhagyásával.

Orbán ugyanis nem külső szemlélője az olyan disznótornak, ahol zsidókat azonosítanak a leölt disznóval (!), hanem a jelenet előidézője. Ő indította el a Soros elleni náci, antiszemita kampányt, ő fokozza azt, ő hergeli a lakosságot, az ő uszításának eredménye ez a fotó. S abban is téved Orbán, hogy nem a kormány hatásköre az a “disznóvágás”, amit láthatunk a képen. Az ő hatásköre lenne leállítani, és az ő hatáskörébe tartozott a kampány, amely ezt előidézte.

Magyarországon az antiszemita propaganda, a náci uszítás kormányzati hatáskör. Közpénz felhasználásával, kormányzati megrendelésre, kormányzati munkával zajlik. A kampányra adott egyik lakossági válasz a fotó. Vehetjük úgyis, hogy a képen látható emberek ebben a formában küldték vissza, nem véletlenül fideszes képviselőnek, a “konzultációs” kérdőívet. Pontosan dekódolták mind a kérdéseket, mind az üzenetet, és annak megfelelő autentikus választ adtak.

Orbán “Soros-tervről” szóló hazugságai, uszítása, a náci mintára készült kérdőív, és a fotó a leölt disznóról, egységes egészet alkot. Egy egésznek részei. Egyik nincs a másik nélkül. Ezt erősítette meg, és igazolta vissza Orbán az újságírói kérdésre adott válaszával. Orbán a szája sarkában a hamis mosolyával, összekacsintott a gyilkosságra felbújtókkal. Akik ezt értették, és nyilván összeröhögtek. Egymásra találtak, egy csapatban vannak. Azóta már olyan felirat jelent meg Budapesten, hogy “Gázkamrába Soros Györgyöt!”

A NER elérkezett a nyíltan vállalt antiszemitizmus, az emberi mivoltától megfosztott zsidó bankárhoz, aki összesküvést sző a keresztény nem zetek ellen, hogy lerombolja a zsidó érdeknek megfelelően a nemzeti kultúrát. Helyben vagyunk. Nem soká lesz halálos áldozat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.