2017. december 14., csütörtök

ELHULLANAK A MAMMOGRÁFIÁS VIZSGÁLÓ GÉPEK, MI LESZ ÍGY?

VÁROSI KURÍR - KERÍTÉSEN INNEN
Szerző: bl
2017.12.14.


Mesterházy Attila és Szakács László az MSZP országgyűlési képviselői „Stadion helyett modern gépeket!” címmel, írásbeli kérdéssel fordultak a mammográfiás vizsgáló gépek ügyében Balog Zoltán miniszterhez. 

A kormány újabb bűne a betegekkel szemben

A képviselők arról írtak, hogy több sajtóorgánum is napvilágra hozta, hogy az utóbbi időben több mammográfiás gép elromlott a fővárosi kórházakban, ami oda vezetett, hogy csak januárra-februárra lehet csak időpontokat kérni a még működő gépekre.

Az egyik kórház munkatársa beismerte, hogy nincs gép és, hogy januárban időpontok se biztosak. A betegeket egy másik kórházba küldték, ahol egy kiírás szerint a kórház leterhelt, nem tudják ellátni őket amióta több kórházban nem működik a mammográfia. A kormánypárti politikusok szerint a szűrések rendben zajlanak, ezzel szemben a szocialista képviselők többek között arra vártak választ:
  • Hány berendezés meghibásodásáról van információja a tárcának ?
  • Hány új eszköz beszerzése van folyamatban ?
  • Hány alkalommal kellett bérelt eszközöket igénybe venni a berendezések meghibásodása miatt, mely kórházak éltek ezzel a lehetőséggel és mennyibe került az eszközök bérlése? 
Válasz helyett hablaty:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.