2018. november 19., hétfő

EGY NEMZETI KONZULTÁCIÓ, MELYET A GRUEVSZKI-ÜGY IHLETETT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.11.19.


Ha már úgy hozta a sors, hogy a nemzeti konzultációk időszakát éljük, jó lenne néha olyan témákról is kikérni a magyar választópolgárok véleményét, melyek valóban foglalkoztatják az embereket. Például itt van a börtönéből szabadult sas módjára hazánkba menekült volt macedón kormányfő körüli bizonytalanság, amit feloldhatna a kormány azzal, hogy kikéri az emberek véleményét az ügyről. Olyan nemzeti konzultációs tapasztalattal, amellyel Rogán Antal propagandaminisztériuma rendelkezik, néhány óra alatt össze tudnának dobni egy konzultációs kérdőívet, és már postázhatnák is számunkra az érdekfeszítő kérdéseket. Ha nincs elegendő ötletük a propagandistáknak, segítünk:

1. Európa és Magyarország jelentős problémája, hogy olykor korrupt politikusoknak kell vezetniük olyan államokat, melyekben egyébként elvileg tilos lenne a gazdasági bűnözés. Mégis, a választók az urnákhoz járulva megválasztanak olyan embereket, akik köztudottan saját zsebre dolgoznak, a haverjaik számára kaparják ki a gesztenyét, a törvényeket pedig úgy alakítják, hogy minél több pénzt tudjanak a közös kasszából eltulajdonítani.

Egyetért-e ön azzal, hogy az ilyen politikusokat meg kell menteniük azoknak a politikusoknak, akik hasonló módszerekkel dolgoznak?

2. Általában az orosz kormány él azzal a módszerrel, hogy amennyiben egy államban megbukik a saját szövetségesük, azt kimenekítik, és menedéket adnak neki (például Viktor Fedorovics Janukovics volt ukrán kormányfő esetében), majd az illetékes ország kérésére sem adják ki.

Egyetért-e azzal, hogy Magyarország is kövesse az orosz példát?

3. Orbán Viktor, magyar miniszterelnök az utóbbi időben elmélyítette a barátságát Erdogan török, Putyin orosz és Alijev azeri elnökökkel, valamint Hszi Csin-pinggel a Kínai Kommunista Párt főtitkárával.

Egyetért-e azzal, hogy ha bármelyikük megbukik politikailag a saját hazájában, majd jogilag felelősségre vonják a tetteikért, akkor Magyarország szöktesse meg őket, és adjon nekik politikai menedéket?

4. A magyar kormány eddig nagyon következetesen alkalmazta menekültekkel kapcsolatban azt a gyakorlatot, hogy aki érvényes okmányok nélkül érkezik a magyar határhoz, és menedékjogot kér hazánktól, annak a tranzitzónában kell kivárnia kérelme elbírálását.

Egyetért-e ön azzal, hogy elítélt bűnözők mentesüljenek az ilyen gyakorlat alól, és egyből bejuthassanak az országba, ahol állami segítséggel bujkálhatnak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.