2020. április 12., vasárnap

ÉS AKKOR NÉGYSZER BEJELENTETTE A KORMÁNY, HOGY MOST MÁR TÉNYLEG BEJELENT VALAMIT

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2020.04.12.


Kiderült a kormány gazdaságvédelmi programjáról, hogy részben a meglévő tervek és nagyrészt létező források átnevezését jelenti; a legnagyobb mentőcsomaggal az MNB segítette ki a gazdaságot; az önkormányzatok lehetnek a nagy vesztesek. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Néhány nap alatt négyszer jelentette be a kormány, hogy nagy gazdaságvédelmi programot indít, és majd elmondják valamikor a részleteket. Először még múlt szombaton állt ki Gulyás Gergely azzal, hogy 1345 milliárd forintot csoportosítanak át. Hétfőn aztán Orbán Viktor megígérte, hogy a GDP 18-20 százalékát átcsoportosítják, Szijjártó Péter elmondott néhány apró részletet azzal, hogy később lesz nagy bejelentés, majd Palkovics László adókönnyítéseket és új hitelprogramokat ígért. A döntések részletei azonban nagyon lassan érkeznek, és akkor sem mindig pontosan, az innovációs és technológiai miniszter például egy rádióműsorba betelefonálva magyarázta, hogy a bérkiegészítés nem egészen úgy lesz, mint ahogyan a szavai alapján addig érteni lehetett.

Ha egy cég több dolgozóját kénytelen rövidített munkaidőre küldeni, akkor a rövidített és a teljes munkaidő bérköltsége közti különbség 70 százalékát támogatja az állam 3 hónapig. A Liga Szakszervezetek elnöke csütörtökön a kormánnyal folytatott tárgyalások után mondott el a hvg.hu-nak további részleteket a bérkiegészítésről. Mészáros Melinda többek között arról beszélt, hogy a pénzt nem a munkáltató, hanem a munkavállaló fogja kapni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.