2022. február 26., szombat

A JELENLEGI HATALOM CSÍPŐBŐL TÜZEL, DE NEM TUD MIT KEZDENI AZ ORSZÁGBAN FELGYŰLT BAJOKKAL

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.02.26.


A pedagógusok harcának oka az iskola világa és a pedagógustársadalom nyomora, de a szikrát a sztrájkjog korlátozásáról szóló zavaros kormányrendelet lobbantotta lángra. Megérezték a pedagógusok, hogy csípőből tüzel a kormány, és ez most már durva önkény. És megérezték a gyengeséget is, a kormány kétségbeesett ragaszkodását a hatalomhoz, miközben nem tud mit kezdeni az országban felgyűlt bajokkal – nyilatkozta a Hírklikknek Trencsényi László, a Magyar Pedagógiai Társaság elnöke.


Miközben a szakszervezetek tárgyalnak a kormánnyal a pedagógusok helyzetéről, a tanárok polgári engedetlenségi mozgalma futótűzként terjed az országban. Ez munkaharc, vagy valami más is van mögötte?

– Úgy gondolom, hogy a munkaharc oka az iskola világa és a pedagógustársadalom nyomora. Miután azonban az iskola tönkretételének és a pedagógusok nyomorának oka a NER, ezért nyilvánvaló, hogy ennek az ellenállási mozgalomnak egészen biztosan van politikai tüze. Ezt érzik az ellenállást vállaló pedagógusok, szülők és diákok. Bár nem ők kezdték, de mégis csak időzítve van a nemzet sorsát eldöntő országgyűlési választások előtt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.