2024. március 10., vasárnap

ULTRANEMZETI HITVALLÁS: AKI PRIMITÍVNEK NEVEZ MINKET, AZ POFÁN LESZ VERVE!

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2024.03.09.


„A futball durva játék, nem azért, mert rugdosnak, és az fáj, hanem mert csak a győztesnek van igaza. És aki vesztett, az nem tudja megvédeni magát.” (Esterházy Péter)

Sehol sem olyan látványos a fideszes térnyerés, mint a fociban: a teljes NERB1 a (futball)bolond Orbán Viktor valamelyik jobbkezéé lett, és a miniszterelnök egy újabb kétharmad után is legelőször a Fradiba látogat el megköszönni a kiállást, és a klubok szinte nyíltan támogatják.

Az is látványos, hogy a 2010 előtt az utcai erőszakról ismert ultracsoportok a stadionokban megszelídültek, és ha éppen nem capture the flaget játszanak, inkább dalárdákra emlékeztetnek, messze a stadionokban kényelmesen elférő családoktól.

Ki nem ugrál

Persze a megveszekedett, megzabolázhatatlan, fradista rosszfiúk – akiket korábban az azóta Orbán-imitátorrá vált Boros Bánk Levente képviselt, most pedig Hamberger Ádám csillapítja a kedélyeket – nem hagyják szó nélkül, ha közügyekben folt esik a nemzet becsületén.

Például nem féltek üzenni az 1956-ért és 2006-ért is felelős mai baloldalnak, vagy elküldeni a kurva anyjába az éppen összepedofilozott Jámbor Andrást sem, amiről Kubatov Gábor FTC-elnök (egyben Fidesz-alelnök és pártigazgató) csibészesen azt írta, bármennyire is egyetért vele, nincs ilyesminek helye a stadionban.

Ha a magyar válogatott olykor nyer, évek óta miniszteri szintig ér az őrjöngés, a propaganda jó ideje diktatórikus szintre járatta a nem orbánisták baszogatását, a tényektől teljesen függetlenül. A DK-s Dobrev Klárát sajtótájékoztatón kérdezik fel, melyik csapatnak drukkol, a momentumosokat minden alap nélkül azzal gúnyolják, hogy a román válogatottért élnek-halnak, Farkasházy Tivadarról pedig bíróságnak kellett kimondania, hogy a fideszes média hosszú évek óta sulykolt hazugságával szemben nem szurkol a magyarok ellen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.