2018. január 25., csütörtök

TÍZ DEKA CSÓTÁNY LESZ ELVITELRE

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / András
2018.01.25.


A címben idézett mondat András fülét ütötte meg Bangkok utcáin. Túlzás nélkül állítható, hogy gyermekkori álma vált valóra, amikor 2004-ben életében először eljutott Ázsiába. Szerinte alighanem egy iskolai földrajzóra tette kíváncsivá, melyen az akkori tanárnője mesélt neki a földrészről.

Az elmúlt több mint tíz évben visszatérő vendég az ázsiai kontinensen, hiszen 2013-ban három hónapot, tavaly pedig még egyet töltött el ott, élvezve a helyiek vendégszeretetét.

Nem lehet a kalandvágy hiányával vádolni, hiszen mint elmondta, soha nem foglal előre szállást, ezt mindig helyben intézi. Első útja előtt elsősorban mások tanácsára és különböző blogokra támaszkodott, aztán vett egy nagy levegőt és belevágott…

Az alábbiakban vele olvashattok egy beszélgetést, melyek között az általa készített thaiföldi képeket nézegethetitek.
Kivel mentél Ázsiába?

Először egyedül mentem, de azért nagyrészt társasággal utazom. Általában az volt a helyzet, hogy akinek volt pénze, annak ideje nem volt, akinek viszont ideje lett volna, annak már pénze nem volt az útra. Egy vadidegen emberrel pedig nem szívesen töltöttem volna együtt három hónapot például a 2013-mas út során.

Maradjunk a leghosszabb kintlétednél! Eredetileg is három hónapos utat terveztél?


Igen, úgy vettem meg a repjegyet is.

Melyik városban kezdted meg az Ázsia-túrát?

Először Bangkokban éltem. Úgy érkeztem meg, hogy előre nem volt lefoglalva a szállásom. Érdekes, emiatt egy pillanatig sem volt bennem félsz. Ellentétben a dél-amerikai és az afrikai országokban tapasztaltakkal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.