2018. október 29., hétfő

NEM FOGJA ELHINNI, DE AKKOR A GYÁRI MELÓSNAK GONDOLKODNIA IS KELLETT

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
Vendégszerző: Mirtill
2018.10.29.


Tárgy: Hihetetlen

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Most jó, hogy ott van kend, mert ha itt lett volna, akkor megint elbujdosott volna a szánalmas erőlködés láttán. Így megspórolta kend az útiköltséget, na meg az utazással járó törődést.

Miről beszélek. Miről beszélnék? Hát arról, hogy nemzeti hagyományainknak megfelelően tömény hivatalos ünnepi tort ültek az áprilisi kétharmados választás háromharmados hadizsákmányt ejtő legyőzőink annak örömére, hogy jól elkalapáltak bennünket ’56-ban a szovjetek. Tudja, akiket kiküldött az, aki most visszahívta őket, hogy oroszként próbálják elérni, hogy több hűtővíz legyen a szovjetek által épített paksi reaktor hűtéséhez, a Dunában a Paks 2-vel főzzenek oroszos halászlét Mohácsig, és ha már itt vannak, akkor számolják majd át előre az uniós választási szavazatokat is, mert az ukrajnai magyarok leltározása nagyon jól sikerült.

Azért is jó, hogy nem volt itt kend, mert nem kellett látnia a tatát úgy istenigazából begurulni. Hiába nyugtatta a nagyi. Két napig a vízcsapot se lehetett az egész házba kinyitni a tata jelenlétében. Fideszült rádiót már rég nem hallgatunk, de most a tévét se, mert a legváratlanabb pillanatban felbukkant egy ötvenhatos hős. Az egyik tucatjával pusztította a tankokat, a másik Mindszenti bíborossal ultizott a börtönben, a harmadik megmondta Maléternek, hogy ne menjen ki Tökölre a ruszkikhoz, mert fogságba ejtik. És jöttek a visszamenőleges hősök naphosszat. De egyikre se hallgattak akkor a művelt nyugat ölében öregségi nyugdíjba migránsult pesti srácok, így aztán szokásunkhoz híven megint nem mi győztünk, hiába telt el annyi idő az óta, és írták át a Mári nénik kalákába a múltat, mert még nem született meg a nagy ő, aki előtte levezényelhette volna a nemzeti konzultációt, ezért összevissza lövöldöztek.

Végül a nagyi unszolására a tata megcsihadt kicsinykét. Tegnap a bátyámnak meg nekem mesélt valamit, de nem szabad továbbadni, mert politikaként is értelmezhető. Kend se mondja már senkinek, mert még nem kapja meg a tata az Erzsike néni-féle bárcát, amin kamionon termett krumplit vehetünk (amit én egyébként nem nagyon hiányolnék, amíg nem esik kijárási tilalom alá a tanyasi füstölt kolbász). Kapaszkodjon. Most jön a hihetetlen:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.