2019. augusztus 24., szombat

LEHET, HOGY NEM LESZ SZUPERKÓRHÁZ, DE A HAVEROK JÓL JÁRNAK

KLUBRÁDIÓ / REGGELI GYORS
Szerző: Klubrádió/ PÁLINKÁS-SZŰCS RÓBERT
2019.08.23.


...Az 1200 ágyas úgynevezett szuperkórház már most csúszik, hiszen az alapkő-letételnek hetekkel ezelőtt meg kellett volna történnie, tehát határidőre nem készül el. De még mindig fontos kérdés, hogy egyáltalán szükség van-e rá? Ha most egy szemvillanás alatt felépítenék „a kormány jó barátai, a mesebeli óriások”, honnan vennék hozzá a minimálisan szükséges 3000 egészségügyi dolgozót? Más kórházaktól? Ott sincs elég ember.

Nem lehet értelmesen működtetni ezt a kórházat, jobb lenne most abbahagyni, amíg ott van az üres telek. Nem kellene tovább rontani a helyzeten azzal, hogy újabb óriási kapacitásokat tesznek be a rendszerbe. Az elmúlt öt évben is az történt, hogy orvosok, szakdolgozók, technikai személyzet is áramlanak át a magánegészségügybe. Ez a következő öt évben se lesz másként, még kevesebb szabad orvos lesz. Mihályi Péter szerint „agyrém” az egész.

Az sem lenne megoldás, ha a kormány elrendelné, hogy aki odamegy, az 30-40-50 százalékkal többet kap, mert akkor ugyan mennének oda emberek, de mi lenne a többivel, a János kórházzal, az Istvánnal, és így tovább? Ez tipikusan olyan hülyeség, amit a kormányzat rendszeresen csinál, előre lehet tudni, hogy mi a probléma, hogy erre nincs válasz, de mégis csinálják, abban a hiszemben, hogy majd csak lesz valahogy, és majd más felelőssége lesz, "addigra már nem leszünk miniszterelnöki biztosok".

Mihályi Péter szerint nagyon gyakran az a szempont húzódik meg az irracionális beruházások mögött, hogy elhatároznak mondjuk az adott esetben egy 150 milliárdos beruházást, amelyből lehet, hogy csak 15-20 milliárd valósul meg, de azt a haverok rakják zsebre. Lehet, hogy nem lesz szuperkórház, de a haverok már most tanulmányt készítettek, eladták az ingatlant, jogi tanácsadást végeztek, és így tovább. És ha néhány év múlva kérdezünk róla, hogy hol van a dél-budai centrumkórház? Kiderült, hogy még sincs rá szükség, vagy a magyar emberek mégis meggyógyultak a meglévő kórházakban.

A dél-budai centrumkórház ügyének az mfor.hu járt utána alaposan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.