2018. január 8., hétfő

KONOK PÉTER: VAN NEKÜNK IS ATOMBOMBÁNK? - HIVATALOSAN NINCS... ÉS NEM HIVATALOSAN?

VÁROSI KURÍR - BLOG ZÓNA
Szerző: KONOK PÉTER
2018.01.08.


” Árpikám?– Parancsolj, Főnök!
– Igen, azt szeretek. Most hallottam, hogy az észak-koreaiaknak van egy nagy piros gombjuk. A Trumpnak meg még nagyobb. Hallottál erről?
– Idáig nem hallatszott. Meg amúgy is eléggé hangos a zene itt, Ibízán.
– Kiabáljak?
– Ha gondolod, Főnök. De nem csináltam semmi rosszat!
– Na! Mondd, van nekünk is atombombánk?
– Hivatalosan nincs.
– És nemhivatalosan?
– Hát, a Kövér Laci 1988-ban vett egyet pálinkáért a szovjet csapatoktól. Egy nagyon részeg százados volt a szovjet csapatok. A Laci eredetileg szimatszatyrot akart volna venni, mert az menő volt akkoriban, és rá lehetett írni golyóstollal mindenfélét, de a szimatszatyrokat mind megvette előle a Gyurcsány. Úgyhogy atombombát vett. A pincében tartja, úgy hívja, “Turulököl”.

– Igazi atombomba?

– Hát… a szakértői vélemény szerint, idézem, “ez egy lyukas gulyáságyú, amiről lelopták a kerekeket”. De ez, ugye, csak vélemény, bár véleménynek nem volt olcsó.
– Működik?
– Az MTA Atomfizikai Tanszékének hatástanulmánya szerint “a vizsgált objektum pillanatnyilag a schrödingeri kvantum-szuperpozíció helyzetében található; ebből a piros gomb megnyomásával lehetne kibillenteni, hiszen akkor kiderül, hogy képes-e eleget tenni a megfelelő elvárásoknak”. Ez sem volt olcsó tanulmány, de a Filozófiai Szakcsoport különvéleménye sem, amelyt szerint “definiálni kell a ‘pillanatnyilag’ szó adekvát jelentését, hiszen az idő: pénz”, és persze a végén ott is van, hogy mennyi.

– Egy kurva kukkot sem értek az egészből. Hány megatonnás?

– Baromi nehéz. A múltkor a Laci lement a pincébe kötélért, és rábillent a lábára. Két hétig üvöltött az LMP-vel a Parlamentben.
– No. Fel kellene robbantani. Hogy lássák a komcsik meg az amcsik, mi is vagyunk valakik.
– Hol?
– Természetesen Felcsúton. Ünnepélyes keretek közt. Talán még a Leszli Mándoki is eljön.
– Nem tudom, jó ötlet-e. De amúgy sincs hozzá piros gombunk.
– Hogyhogy nincs?
– A Laci annak idején kapott hozzá, szép piros kabátgombot, sarló-kalapácsosat. Külön egy liter pálinkáért. De aztán amikor megszűnt alóla a KISZ, eldobta, nehogy valaki még komcsinak nézze.
– Basszus! Pedig kellene valami nagy durranás…
– De Főnök, azzal nincs gond. Kiteszünk vagy tízezer plakátot országszerte, az lesz rajtuk, hogy “Nemzeti Pirosgomb – Legnagyobb Pirosgomb, BUMMMM!!!”. A Leszli Mándokinak meg neten átutaljuk a haknidíját.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.