2018. január 8., hétfő

CEGLÉDI ZOLTÁN: A DEMOKRATIKUS SAJTÓ ÖSSZEFOG ÉS AZ ORSZÁG MEGMENEKÜL

168 ÓRA ONLINE
Szerző: CEGLÉDI ZOLTÁN
2018.01.08.


Lepöckölte blézeréről az utolsó pihét, behozta táblagépén a friss közvélemény-kutatási adatokat, kinézett a monitorra, majd felszólt a vezérlőbe:

– És akkor tuti, ugye, minden vendég tudja, hogy amint elkezdi, hogy így meg úgy fogjanak vele össze, azonnal leállítom, és vége a beszélgetésnek?

– Igen, Olga, szóltunk. A programjukról fognak beszélni. Nincs összefogósdi.

Az óbudai stúdióhoz képest a város átellenes sarkában, Kőbányán is az utolsó púderfoltokat rakták fel a műsorvezető arcára és csillogó fejére. Lendületesen felpattant a székből, széles mosollyal nyújtott kezet a folyosón várakozó interjúalanynak:

– Nagyon örülök, hogy végre valóban tudunk beszélgetni! Nektek is kínos volt, ugye, hogy mindenki a másikat anyázta, hogy így fogjon össze vele, meg úgy? Hiszen ennél csak fontosabb dolgok vannak, nem igaz?

– Őőőő, igen, Egon, nagyon jó lesz – válaszolta kényszeredetten a Hivatásos Ellenzéki Politikus. Már délután is kényelmetlen helyzetbe került, ugyanis a betelefonálós műsorok sem tettek fel összefogós kérdést. Aki erről akart beszélni, azzal bontották a vonalat. Szegény Andris, minden műsorvezetők legvajszívűbbje a végén már zokogott, hogy ne csinálják ezt, nem akar fájdalmat okozni, de kinyomja, aki összefogást rikolt. Nem úgy a rádió, ahol drága Bolgár úr (őt nem lehet keresztnéven emlegetni, bocsánat) rég tapasztalt lendületbe jött, hiszen hosszú évek után végre újra megbeszélték közös dolgainkat: pattogott telefonról telefonra, mint kottában a triola, itt egy egészségügyi reform, ott egy agrárkérdés, amott szociális ügyek, megbeszéljük! Végre! És itt került rettenetes helyzetbe a Hivatásos Ellenzéki Politikus, ugyanis amint elkezdte, hogy hát a lista meg választástechnikai megoldások, huszonötödik óra, akkor Bolgár úr keresztbe lenyelte, hogy nem erről beszélünk, tudja jól, elnök úr. Megállapodtunk. Az összes nem fideszes sajtótermék összefogott: nem hagyjuk, hogy maguk és maroknyi rajongóik így alibizzenek. Nézze meg, az újságban sincs egy sor sem arról, hogy mit üzent a nem úgy összefogóknak, és azok mit üzentek vissza. Egyetlen portál sem csinált cikket abból, hogyan veszekedtek a Facebookon az összefogásról. Nem dolgoztuk fel az egyik politikus kicsempészett listáját, így a másik reakcióját se. Szóval, térjünk vissza az egészségügyi reformhoz! Miért ilyen elnagyolt a programjában? Hogyan lesz pénz az ellátásra? Mit ajánlanak a háziorvoshiány pótlására, lesz-e co-payment?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.