2018. március 10., szombat

NAGYURAMÉK RETTEGNI MÉLTÓZTATNAK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2018.03.10.


Mégis, mennyire kell félni, remegni, rettegni a hatalom elvesztésétől ahhoz, hogy egy párt úgy űzzön csúfot a demokráciából, a szabad választásokból, ahogy ezt a Fidesz teszi?

Más magyarázatot ugyanis aligha találhatunk mindarra, amit a Fidesz a választások lebonyolítása körül művel, illetve a kampány során elkövet.

Csak néhány, igazán pitiáner példa, a teljesség igénye nélkül:

– a Csepeli Hírmondó, mint önkormányzati lap nem adta le a hirdetési árjegyzékét az Állami Számvevőszéknek, így politikai reklámokat nem jelentethetne meg a hasábjain. Ennek ellenére ömlik belőle a kormánypropaganda és Németh Szilárd imádata. Bár ezért a Kúria nemrég el is ítélte a lapot, az mit sem változott.

– A számos (büntető)üggyel terhelt Simonka György saját Facebook oldalát reklámozó pólókat küldött óvodásoknak(!!!!). Noha a Nemzeti Választási Bizottság ezt jogellenesnek ítélte, a fideszes képviselő annyit mondott: "Van az ellenzék, aki ebből próbál politikát keverni. Nem hiszem hogy szükséges, ők még ezt is elvennék szerencsétlen srácoktól."

– Alföldi Róbert sem önkormányzati, sem civil szervezésben nem léphet fel Zalaegerszegen. Mint gyorsan kiderült: Alföldi első beszélgetős estjét személyesen Vigh László, fideszes országgyűlési képviselő fúrta meg, a civil kezdeményezés szervezőnek pedig határozott a tudomásukra adták, hogy a színész-rendező nem léphet fel Zalaegerszegen.

– Lévai Katalint, Medgyessy Péter egykori miniszterét szervezte rá a Fidesz az ellenzéki jelöltekre a főváros XIV. kerületében. Lávai nagy garral kezdte is pocskondiázni az MSZP jelöltjét, ám mindhiába: a helyi választási bizottság kiszúrta, hogy jelöltséghez szükséges aláírásokat a Fidesz íveiről másolták. Lévai persze azzal támadott vissza, hogy ajánlóíveit a választási bizottság hamisította meg. Kijelentéséért beperelték.

– A Fidesz kampányfinanszírozási rendszerének hála ezúttal is kamupártok lepik el a szavazólapokat. Átlagosan választókerületenként 12 név/párt indul majd. Ez kizárólag a Fidesznek kedvez, a kamupártok alkalmasak arra, hogy megzavarják a nem Fidesz-szavazókat. A kormánypárt annak ellenére nem volt hajlandó változtatni a rendszeren, hogy a 2014-es választásokat követően több százmillió forintot nem tudtak behajtani az addigra felszívódó kamu indulókon.

Ez valóban csak néhány, igazán pitiáner eset az elmúlt napokból. Arra azonban rávilágít, hogy a Fidesz semmiféle eszköztől nem riad vissza annak érdekében, hogy megtartsa a hatalmát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.