2018. március 24., szombat

SIMICSKA POFONJAI

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2018.03.24.


...Orbán belegyalogolt Simicska egzisztenciális érdekeibe és ezzel a hiúságába is, felrúgta az egyenrangúság látszatát, mellyel egyébként Simicska soha nem élt vissza.Valószínűleg azt hitte, hogy ugyanolyan beszélő szerszámmal van dolga, mint amilyen a többi csicskája, csak azt felejtette el - pontosabban az zavarta fenemód -, hogy a Fideszben kettejük közül ki csinált a másikból valakit, nem volt pontosan tisztázott dolog.
Egy olyan pillanatban, , mikor eléggé erősnek érezte magát megróbálta nyilvánvalóvá tenni, hogy ki áll a Fideszben a táplálozási lánc csúcsán, és - mintha a liba a nyertes libakiállítás után megpróbálná levágással fenyegetni a háziasszonyt - elkezdett erősködni. Erre a jóbarát bebizonyította, hogy ő az, aki a legjobban ismeri a Vezér leglényegét, és közzé is tette ismereteit a maga rusztikus módján.
Orbán egy geci, mondá a klasszikus mondatot, és ezzel kivívta az örök haragot.
Orbán első mérgében éppen úgy viselkedett, ahogy azt Simicska kalkulálta, kicsinyes bosszúhadjáratba fogott, ellenfele viszont - miután a véleményét belesulykolta a köztudatba (mellesleg mindenki Orbánon röhögött) - elhallgatott, semmit nem mondott, nem fenyegetőzött, hallgatott.
Valószínűleg ismerte a bölcsességet, mely szerint a bosszú olyan étel, mely hidegen jó, és nem érdekelte a másik bölcsesség, mely szerint, ha bosszút akarsz állni ássál mindjárt két sírt...

És hát, ahogy az várható volt, a választások előtt meg is érkezett egy-két tockos, majd Kósa ügyével egy saller is befutott.
És ez még csak az eleje, hiszen látnivaló, hogy Simicska tudja, mit csinál.
Nem jelenik meg személyesen, kiszivárogtat, betartja a fokozatosság elvét, hagy egy-két napot az információk feldolgozására, és egyre emeli a tétet, Orbán meg áll a céltábla előtt, és behúnyt szemmel reménykedik, hogy az őrült késdobáló csak körbedobálja, de őt nem találja el.
Ez sok mindentől függ, Simicska ugyanis nem érzelemből politizál, hanem hideg számítással, és ez azért bármikor hozhat meglepetéseket, de az, hogy degeszre tömi pénzzel a Jobbikot, azért azt jelenti, hogy számára máris megvan a Fidesz váltópártja, melyet lelkesen taszigál a közép felé.
Vona is tudja, ha nem akar élete végéig a politika peremvidékén szambázni, akkor a pártját elfogadhatóra kell sminkelni, és ha sikerülhetett a hajdan liberális Fideszből horthysta keresztény-nemzeti pártot csinálni, hát sikerülhet a Jobbikból is radikális konzervatív pártot alakítani.
A magyar néplélek ismeretében ez nem kizárt.
Sok minden hátra van még, Simicska lapjai még kézben vannak, és az Úr legyen irgalmas Orbánhoz, ha volt haverja egyszer megrántja a vállát és azt mondja, hogy nem érdeklik a következmények, amire egyébként képes is az olyan ember, aki úgy vágta ki szomszédja kerítésoszlopait flex-el, mint favágó az erdőt tarvágás idején.

Simicska soha nem fog a baloldallal egyezkedni, lepaktálni, de szándékán kívül megteremtheti a feltételeket ahhoz, hogy a baloldal összekaparhassa végre magát.
Hát akkor drukkoljunk neki, és nézük érdeklődéssel az előadást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.