2018. április 12., csütörtök

A TESPEDT ELME TÖKÉLETES TÁPTALAJ A RADIKÁLIS GONDOLATOKNAK


INDEX - STENK BLOG
Szerző: KOVÁCS MÁRTON
2018.04.11.


Molnár Áron színész legújabb projektjében noÁr néven feszeget olyan közéleti témákat, mint az oktatásügy vagy a migráció. A február közepén megjelent, Ébresztő című videóban a menekültkérdéshez kapcsolódó fogalmakat igyekszik helyretenni az emberek fejében. Puskás Ferenc és Teller Ede segítségével például bemutatja, hogy a migránst szó mennyi káros, megtévesztő jelzővel ruházták fel az elmúlt években. „A haragot csak a tudatlanság szíthatja” – mondja Áron a második noÁr videóban, amely Tanulni akarok címmel április elején került fel a Youtube-ra. Ebben a számban az oktatásügy problémáival, hiányosságaival foglalkozik, illetve azzal, hogy mit és hogyan kéne másképpen csinálni. Molnár Áronnal az „EU Csipkerózsikájaként alvó országról”, alkotói felelősségvállalásról és arról beszélgettünk, hogy van-e értelmes, előremutató alternatíva ma itthon.

Molnár Áron nevét mostanában az A mi kis falunk című sorozat kapcsán hallhatjuk talán leggyakrabban. A harminc éves színész a Vígszínház tagja volt öt éven át, szerepelt többek között a Túl a Maszat-hegyen, illetve a Az ügynök halála című színházi előadásokban, az utóbbiban az Örkény Színházban. A képernyőn is sokat találkozhatunk vele, filmes szerepei mellett az A mi kis falunk és a Tóth János című televíziós sorozatokban is játszik.

Legújabb projektje noÁr névre hallgat, aminek keretein belül az emberek közti kommunikáció és közös gondolkodás elindításának céljával boncolgat közéleti témákat hip-hop formába öntve. Az Ébresztő című videóját eddig 180 ezren látták...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.