2018. április 12., csütörtök

KIVÉREZTETÉS

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: VERESS JENŐ
2018.04.12.


...A törvény mindenkire vonatkozik, kommunistákra tízszeresen, százszorosan – mondta volt a Tanúban Dániel elvtárs, de azért Pelikán csak megúszta Dezsőt, hogy aztán egyszer kérjenek tőle valamit. Ahogyan megúszta eddig a millió kamupárt, mely a Fidesz kegyéből, az adófizetők csilliárdnyi pénzén az ellenzék megosztására játszott már négy éve is. Vagy hallott valaki arról, hogy mondjuk a Nemzeti Szagláskárosultak Szimatszatyor Pártjától egy kanyi vasat is visszaperelt volna az állam? Hogy a családi bizniszként alapított pártok picit is bántották volna az ügyészség szemét?

Mért is foglalkoznának ezzel, hiszen a Zoknikötők Ökumenikus Összefogása nem zavarja meg a zavarost. Szemben az Együttel, ami már bosszúért kiált – bár Orbán maga mondta, hogy e szót nem szereti használni.

Lássuk be: jobb és jogosabb lett volna, ha kicsivel többen teszik az Együtt mellé az ikszet, mert lett volna mit elismerni vele, és akkor most adományokért sem kellene kuncsorogniuk, hogy ne licitálják el az elnökség mint „kezes” feje fölül a lakásukat.

De - és ezt most még mindenki elfelejti – hamarosan jön az ÁSZ, ami az ellenzéki pártokra már sok tízmilliós - a Jobbikra egyenesen 600 milliós - büntetéseket szabott ki mondvacsinált okokból. Kétségünk ne legyen: kivéreztetés indul. Nemzeti ünnepi beszédekben ezt szokás erkölcsi, politikai és jogi elégtételnek nevezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése