2018. augusztus 15., szerda

A GYEREKEKRE NEM JUT ELÉG PÉNZ AZ OKTATÁSI RENDSZERBEN, DE TANÉVNYITÓ KONFERENCIÁK HÚSZ VÁROSBAN IS LESZNEK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: kkerenyi
2018.08.15.


Jó hír: mégis rengeteg pénz van az oktatásra. Másképpen hogyan futná olyan pedagógiai szakmai rendezvényre, amit rögtön húsz alkalommal kell megtartani egymás után két héten belül? 

Augusztus 22. és szeptember 6. között az EMMI, a Klebersberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem ismét megrendezi a már hagyományosnak számító rendezvénysorozatát, ahol a következő tanévre vonatkozó információkat osztják meg a területileg illetékes POK-on keresztül a szakma képviselőivel.

Azok számára, akik esetleg nem tudják követni a rövidítéseket: a POK (Pedagógiai Oktatási Központ) ugyanaz, ami régen a KLIK volt, csak akkor mindenki utálta, mert a központosítás jelképe volt, most meg illik szeretni, mert a szakmai együttműködés dicső jelképe.

Az Oktatási Hivatal honlapján már olvashatóak a tanévnyitó konferenciák helyszínei és az időpontjai. A tervezett program még nem elérhető, valószínűleg még kidolgozás alatt áll, ami már csak azért is meglepő, mert az elmúlt években mindig ugyanazok a programpontok szerepeltek a listán. Ennek alapján azt gyanítjuk, hogy a következő dolgokról lesz szó (vigyázat, spoiler következik, az izgalmakat kedvelők ne olvassák tovább, hogy megmaradhasson a várakozás boldog feszültége!)
- A köznevelés jelenlegi helyzete és fejlesztési irányai
- Az EMMI, az Oktatási Hivatal és a Klebersberg Központ főbb feladatai a következő tanévben
- Várható rendezvények és szakmai programok listája

Ez egy nagyjából másfél órában összefoglalható program. Aki pedig nem tud eljönni, elolvashatná később, esetleg online közvetítésen követhetné az eseményeket, ha annyira elhivatott, hogy muszáj azonnal értesülnie arról, ami történik. A rendezvények ehhez képest félnaposak, és húsz darab van belőlük az ország különböző pontjain két héten át: van olyan nap, hogy párhuzamosan kettő is, két különböző helyszínen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.