2018. október 12., péntek

A CNN ÉS AZ ATV: A KÉP ÉZSAUÉ, A HANG JÁKOBÉ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.10.11.


...A CNN becserkészése olyan gyerekkori álom, mint Orbán Viktor futballstadionjai. Németh azóta mindennek ellentéte, mint amit a CNN képvisel, de az még megmaradt a liberális és emberi jogi korszakából, hogy a CNN a televíziózás csúcsa. Ezért fegyverténynek tartja a CNN-el való együttműködést, mint Orbán a portugálok elleni döntetlent, de az kizárt, hogy az ATV szöveghűen közvetítse magyarul azt, amit a CNN mond.

Csak emlékeztetőül: Trump a legnagyobb fake news-nak nevezi a CNN-t, és teljes joggal a legnagyobb ellenfelének tartja. Mivel vélhetően a magyar hangalámondás mellett nem lesz látható az angol szöveg felirata, bárki mérget vehet arra, hogy az ATV meghamisítja majd a CNN szövegét. A kép a CNN-é lesz, a szöveg az ATV-é. Stílszerűen: a kéz Ézsaué, a hang Jákóbé. Ez a partnerség csalás lesz, a CNN és a nézők becsapása. Csak itt a szereposztás ellentétes: a csaló nem “Jákób”, hanem egy az egyben “Ézsau”.

Mivel a CNN-t hamisítják meg, és Németh trumpista és orbánista ideológiáját támasztják alá a CNN tekintélyével, ez az ATV és a Hit Gyülekezete aljasságainak a legnagyobbika lesz. Nem kell teljesen mást mondani, csak csúsztatni. Németh Sándor a csúsztatás, csalás és a manipuláció nagymestere, jószerivel nem is ért máshoz. Elég a hangsúlyokat áthelyezni és kicsit más optikába helyezni a CNN szövegét, és máris az ellenkezőjét fogja jelenteni.

Vélhetően sem a magyar nézők, sem a CNN nem veszi a fáradságot arra, hogy a magyar szöveget egybevesse az eredetivel, ezért várhatóan mesteri csalás, hírhamisítás kezdődik októberben az ATV-n, ahol a magyarok egy egészen más CNN-t ismernek meg, mint az eredeti, az igazi. Erre egyetlen biztos garancia van: Németh Sándor nem fog utat engedni sem a Trumpot leleplező, élesen támadó műsoroknak, sem a liberális világnézetnek.

A magyar sajtó és a magyar közélet tragédiája, hogy a CNN hírei is egy orbánista televízió szűrőjén keresztül jutnak el Magyarországra. Egy Orbán által milliárdokkal kitömött vallási szekta szubkulturális korlátai között manipulálják majd a híreket, miközben megtévesztik a nézőket és játsszák az eszüket. Az ATV képmutató csalása csúcsra jár. A CNN fogja igazolni a menekültellenességet, az antiliberalizmust, valamint Trump és Orbán elmeháborodott és fasiszta politikáját, az ATV interpretációjában. Gratulálunk! Kitalálni sem lehetne jobbat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.