2018. december 23., vasárnap

HAMAROSAN MEGLÁTJUK, MOST BÚCSÚZZUNK


KOLOZSVÁRI SZALONNA
- HACSAKNEM BLOG
Szerző: Swan Edgar
2018.12.23.


Riadó! Mindjárt itt a karácsony és ha már nekem fel kellett kelnem, másnak se legyen jobb. Az biztos, hogy a megélhetési fideszeseknek most nem annyira lehet jó. Öröm nézni azt a kínkeserves vergődést, amit előadnak az országossá dagadt elégedetlenség örömére. Szerintem kétféle fideszes van (ebben maradtam magammal). Az egyik fajta a megélhetési. Az, aki azért nyeri a tendereket, azért jutott földhöz, trafikhoz, zsíros álláshoz, hozzáféréshez az asztalról lehulló mócsingokhoz, mert hasznos a rendszernek. Mint például jónéhány polgármester, akinek a megélhetése attól függ, hogy jól szolgálja-e a gazdát. Erről jut eszembe, amit a Mércén olvastam. Tegnap Érden is demonstráltak az emberek – bár a mocsármédia szerint ugyanaz a tizenhét sorosbérenc tüntikézik mindenhol – és varázslatos módon éppen azon a főtéren nem működött a közvilágítás, ahol a tüntetést tartották. A helyiek szerint a polgármester kapcsoltatta le a villanyt. Körben mindenhol égtek a fények, csak a téren nem. Ebben az a borzasztó, hogy simán el tudom képzelni a dolgot.

Hamarosan megérkezett a magyarázat is. A polgármester nem tehet semmiről nyilván. Az történt, hogy esett az eső és mivel a főtéren van közösségi áramvételezésre használható forrás (az uniós támogatás alapfeltétele volt, hogy legyen ilyen), a tüntetők azt használták a hangosításhoz. A Városfejlesztési Kft. kiküldött egy szakit, aki a konnektorba dugott eszköz érintésvédelmi jegyzőkönyvét követelte. Miután ilyet nem tudtak mutatni a tüntetők, biztos ami biztos alapon a Kft. lekapcsolta az áramot a téren. Se világítás, se hangosítás. De legalább érintésvédelmileg rendben volt. Aztán az áramot lekapcsoló elnézést kért az érdiektől, amiért ebben az időszakban nem tudtak gyönyörködni a főtér karácsonyi díszkivilágításában. Lehet oszlásnak indulni, nincs itt semmi ármány.

A másik alfaja a fideszeseknek a hívők szektája. Ők aztán tényleg, szívből és igazán istenítik Orbánt. Mindegy hogy mit csinál, mindegy, hogy mekkora károkat okoz, ő a messiás és kész. Az idősebbek még emlékezhetnek a rendszerváltás előtti időkre. Azokra a hithű kommunistákra, akik még akkor is hittek a rendszer tökéletes voltában, amikor már nagyon egyértelmű volt, hogy nem olyan jó az. Nem kockáztatok nagyot ha azt feltételezem, hogy a megszállott Orbán imádók jókora hányada pontosan ugyanígy imádta a kommunista pártot néhány évtizede. Egyszerűen kell nekik valaki, akinek csókolhatják a lába nyomát.

Aztán itt vannak a megélhetési udvari költők, felszopók és daloncok. Azok, akik normális médiaviszonyok között legfeljebb a portát őrizhetnék egy szerkesztőségben, vagy a másológép kezelésére kapnának felhatalmazást. Egyszerűen azért, mert bűn tehetségtelenek. Most meg virágba borulhatnak, akkor is megkapják a fizetésüket, ha egy alsó tagozatos gyerek fogalmazás dolgozatának közepes szintjét sem érik el. Náluk szembeszökő az egetverő befosás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.