2019. március 19., kedd

A KORMÁNY BEZÁRTA A KÜLFÖLDI KERESKEDŐHÁZAKAT. CSAK ORBÁN TÖRÖK BARÁTJÁVAL KIVÉTELEZTE

444.HU
Szerző: SZABÓ ANDRÁS
2019.03.19.


Az Orbán-kormány külpolitikájának egyik leglátványosabb eleme volt 2010 után a keleti nyitás. Ennek lényege, hogy a kormány a világgazdaság növekedését húzó ázsiai országok és más, korábban elhanyagolt piacok felé próbál kiépíteni gazdasági kapcsolatokat.

A kapcsolatépítés fontos eszközei voltak a világ számos részén megnyitott kereskedőházak. Ezek feladata volt, hogy segítsék a magyar cégek exporttevékenységét. Tavaly nyáron azonban úgy döntött a kormány, hogy megszünteti a milliárdos veszteséget termelő és több botrányos ügyben érintett hálózatot, és szerződést bontanak a kereskedőházakat működtető cégekkel, a magyar exportot pedig egy új hálózaton keresztül támogatják majd.

A hálózat felszámolásával több tucat szerződést mondott fel a kormány a világ minden táján. Egy kivétel volt: az Adnan Polat török üzletember cégével kötött szerződés érvényben maradt. Polat jó viszonyt ápol Orbán Viktorral. A miniszterelnök személyesen vezette körbe a felcsúti stadionban, de jelen volt Orbán miniszterelnöki eskütételén is. Polat egy olyan vállalkozásban is érdekelt, amelyben korábban feltűnt Orbán veje, Tiborcz István egyik cége...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.