2019. április 7., vasárnap

ALÁÍRÁSHÁBORÚ A VALÓSÁG ELLEN

HUPPA
Szerző: FÁBIÁN ANDRÁS
2019.04.07.


...Ami nekem legjobban tetszett, az az a vicces (gondolom viccesnek szánt) terv, hogy senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány és dokumentumok nélkül, viszont egy egyszerű, könnyű mozdulattal szüntessük meg a migránskártyákat és a migránsvízumot is. A migránsvízumok kiadásához a személyazonosság hiteles bizonyítása lenne szükséges még az Unió területén kívül (egyébként még nincs ilyen vízumrendszere az Uniónak!) A kérelmet a folyamodó országában, vagy állandó tartózkodási helyén kellene beadni. A vízum kiadását megelőzően a kérelmező kötelező ellenőrzésen menne keresztül. A migráns-kártya a belépést követően szolgálna a belépő azonosítására. Megértem én, hogy amennyiben ezeket megszüntetjük – mint mondtam momentán nem létezik ez a rendszer – akkor tovább lehetne ütni a vasat, hogy nincs mód a bevándorlók ellenőrzésére. Mint ahogy nyilván ez is a cél.

Közben ne feledjük, hogy Orbán Viktor mára már több mint százezer embert engedett be ilyen-olyan ürügyekkel az országba. Most éppen Törökországból kíván több ezer vendégmunkást behívni a MOL petrolkémiai üzemének építkezésére, Tiszaújvárosba. De jönnek Ukrajnából, Romániából, és legújabban Venezuelából is. Utóbbiakról a keresztény humanizmusáról ismert Semjén Zsolt adott hiteles felvilágosítást: „Kikérjük magunknak, hogy a liberális sajtó lemigránsozza a venezuelai magyarokat. Ők nem migránsok.” Jó, mondjuk, hogy a lakhelyüket kényszerűen elhagyókról van szó. Vagyis migránsokról.

Látjuk tehát, hogy nagyon zavaros ez a dolog. Azért fontos, hogy ennyire zavaros legyen, mert ki kell zárni még a lehetőségét is, hogy a hívek még valami értelmet találjanak benne, és elkezdjenek kérdezősködni. Hogy is van ez, tessék mondani?

A hívek az ideológiához kapnak szép narancsszínű vihardzsekit, pofás kis Európai Néppárt felirattal, hozzá kitelepülő pultocskát, azon íveket, és indulhat is a lelkes aláírásgyűjtés az európai választásokra és egyben tüstént támogathatják a migráció ellenes program hét pontját is. Vidéken sokan fogják aláírni, mert ott nem lehet elsunnyogni a haza és Orbán Viktor szolgálatát anélkül, hogy az ember ne kockáztatná a közmunkát és a megbélyegzést.

Azért van abban is valami csendes őrület, hogy a leginkább Unió-ellenes párt akarja megnyerni az EP választásokat, nem?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.